Nusa Tenggara Kulon

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Propinsi Nusa Tenggara Kulon
Propinsi Nusa Tenggara Barat
Lambang Nusa Tenggara Kulon
Lambang Nusa Tenggara Kulon
Motto: "---"
Péta Nusa Tenggara Kulon ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Mataram
Gubernur: ---
Jembar
 - Total:

19.708,79 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

7 Kabupatèn lan 2 kutha
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.015.102 jiwa (2004)
+/- --- / km²
Suku: suku Sasak lan liyane
Agama: Islam, Katulik, Protestan lan liyane
Basa: basa Indonésia lan liyane
Zona Wektu: (WITA)

Propinsi Nusa Tenggara Kulon utawa Nusa Tenggara Barat ing basa Indonésia, iku propinsi ing Indonésia. Propinsi iki katata jroning 7 kabupatèn lan 2 kutha, Kutha krajanne ya iku Mataram.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bima
  2. Kabupatèn Dompu
  3. Kabupatèn Lombok Kulon
  4. Kabupatèn Lombok Tengah
  5. Kabupatèn Lombok Wétan
  6. Kabupatèn Sumbawa
  7. Kabupatèn Sumbawa Kulon
  8. Kutha Mataram
  9. Kutha Bima

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia