Nusa Tenggara Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Nusa Tenggara Kulon
Provinsi Nusa Tenggara Barat
Lambang Nusa Tenggara Kulon
Lambang Nusa Tenggara Kulon
Sesanti: "---"
Péta Nusa Tenggara Kulon ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Mataram
Gubernur: ---
Jembar
 - Total:

19.708,79 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

7 Kabupatèn lan 2 kutha
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.015.102 jiwa (2004)
+/- --- / km²
Suku: suku Sasak lan liyané
Agama: Islam, Katulik, Protèstan lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Nusa Tenggara Kulon utawa Nusa Tenggara Barat ing basa Indonésia, iku provinsi ing Indonésia. Provinsi iki katata sajeroning 7 kabupatèn lan 2 kutha, Kutha krajanne ya iku Mataram.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bima
  2. Kabupatèn Dompu
  3. Kabupatèn Lombok Kulon
  4. Kabupatèn Lombok Tengah
  5. Kabupatèn Lombok Wétan
  6. Kabupatèn Sumbawa
  7. Kabupatèn Sumbawa Kulon
  8. Kutha Mataram
  9. Kutha Bima

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Cithakan:Provinsi Indonésia