Kalimantan Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Kalimantan Barat
Propinsi Kalimantan Kulon
West Kalimantan Emblem.svg
Lambang Kalimantan Kulon
Motto: "Akcaya"
Péta Kalimantan Kulon ing Indonésia
Dina Dadi: 1 Januari 1957
Kutha krajan: Pontianak
Gubernur: Cornelis MH
Jembar
 - Total:

146.807 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

10 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.073.304 (2004)
+/- / km²
Suku: Suku Melayu, Suku Dayak, Suku Tionghoa, Suku Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonésia, basa Dayak lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Propinsi Kalimantan Kulon (basa Indonésia: Propinsi Kalimantan Barat), iku ketata saking 10 kabupatèn lan 2 kutha. Kutha krajanne ya iku Pontianak.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bengkayang
  2. Kabupatèn Kapuas Hulu
  3. Kabupatèn Kayong Lor
  4. Kabupatèn Ketapang
  5. Kabupatèn Landak
  6. Kabupatèn Melawi
  7. Kabupatèn Pontianak
  8. Kabupatèn Sambas
  9. Kabupatèn Sanggau
  10. Kabupatèn Sekadau
  11. Kabupatèn Sintang
  12. Kabupatèn Kubu Raya
  13. Kutha Pontianak
  14. Kutha Singkawang

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kalimantan_Kulon&oldid=1101964"