Kalimantan Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Kalimantan Barat
Provinsi Kalimantan Kulon
Coat of arms of West Kalimantan.svg
Lambang Kalimantan Kulon
Sesanti: "Akcaya"
Péta Kalimantan Kulon ing Indonésia
Dina Dadi: 1 Januari 1957
Kutha krajan: Pontianak
Gubernur: Cornelis MH
Jembar
 - Total:

146.807 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

10 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.073.304 (2004)
+/- / km²
Suku: Suku Malayu, Suku Dayak, Suku Tionghoa, Wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Dayak lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Kalimantan Kulon (basa Indonésia: Provinsi Kalimantan Barat), iku ketata saking 10 kabupatèn lan 2 kutha. Kutha krajané ya iku Pontianak.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bengkayang
  2. Kabupatèn Kapuas Hulu
  3. Kabupatèn Kayong Lor
  4. Kabupatèn Ketapang
  5. Kabupatèn Landak
  6. Kabupatèn Melawi
  7. Kabupatèn Pontianak
  8. Kabupatèn Sambas
  9. Kabupatèn Sanggau
  10. Kabupatèn Sekadau
  11. Kabupatèn Sintang
  12. Kabupatèn Kubu Raya
  13. Kutha Pontianak
  14. Kutha Singkawang

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]