Basa Bugis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Basa Bugis
Basa Ugi
AsalSulawesi Kidul, Malaysia
LaladanSulawesi
Panyatur asli
4 juta (tanpa surya)
Status resmi
Basa resmi ing
(Sulawesi Kidul)
Diatur déning-
Kodhe basa
ISO 639-1bg
ISO 639-2bug
ISO 639-3

Basa Bugis iku basa kang digunakaké déning ètnik Bugis ing Sulawesi Kidul, kang sumebar ing kabupatèn sapérangan Kabupatèn Maros, sapérangan Kabupatèn Pangkep, Kabupatèn Barru, Kota Pare-pare, Kabupatèn Pinrang, sapérangan kabupatèn Enrekang, sapérangan kabupatèn Majene, Kabupatèn Luwu, Kabupatèn Sidenrengrappang, Kabupatèn Soppeng,Kabupatèn Wajo, Kabupatèn Bone, Kabupatèn Sinjai, Kabupatèn Bulukumba, dan Kabupatèn Bantaeng. Masarakat Bugis duwé panulisan tradhisional nganggo aksara Lontara.