Basa Bugis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Basa Bugis
Basa Ugi
Asal Sulawesi Selatan, Malaysia
Tlatah Sulawesi
Panyatur asli
4 juta (tanpa surya)
Status resmi
Basa resmi ing
(Sulawesi Selatan)
Diundhangaké déning -
Sandi basa
ISO 639-1 bg
ISO 639-2 bug
ISO 639-3

Basa Bugis iku basa sing digunakaké déning ètnik Bugis ing Sulawesi Selatan, sing sumebar ing kabupatèn sebagéan Kabupatèn Maros, sebagéan Kabupatèn Pangkep, Kabupatèn Barru, Kota Pare-pare, Kabupatèn Pinrang, sebagéan kabupatèn Enrekang, sebagéan kabupatèn Majene, Kabupatèn Luwu, Kabupatèn Sidenrengrappang, Kabupatèn Soppeng,Kabupatèn Wajo, Kabupatèn Bone, Kabupatèn Sinjai, Kabupatèn Bulukumba, dan Kabupatèn Bantaeng. Masarakat Bugis nduwèni panulisan tradhisional nganggo aksara Lontara.



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Bugis&oldid=1003926"