Basa Bungku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bungku
Laladan Sulawesi Tengah
Panyatur asli
21.500 (SIL, 1995). 100 ing Routa, 16.400 ing Bungku, 2.500 ing Torete, 1.000 ing Tulambatu, 800 ing Landawe, 650 ing Waia. (tanpa surya)
Austronésia
Latin
Kodhe basa
ISO 639-3 bkz
Glottolog bung1269[1]

Basa Bungku ya iku basa sing dicaturaké ing wewengkon Kabupatèn Morowali, Sulawesi Tengah, Indonésia.[2]

Dhialèk[besut | besut sumber]

Basa Bungku duwé sawetara dhialèk, ya iku:

  • Bungku
  • Routa
  • Tulambatu
  • Torètè (To Rètè)
  • Landawe
  • Waia

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2017). "Bungku". Glottolog 3.0. Jena, Jerman: Max Planck Institute for the Science of Human History. 
  2. ^ Ethnologue - Bungku language