Kapuloan Maluku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kapuloan Maluku
Karta ID Maluku isl.PNG
IndonésiaMalukuIslands.png
Geografi
Lokasi Asia Kidul-Wétan
Koordinat 3°9′S, 129°23′E
Gunggung pulo ~1000
Pulau gedhé Halmahera, Seram, Buru, Ambon, Ternate, Tidore, Kapuloan Aru, Kapuloan Kai
Jembar 74.505 km²
Èlevasi paling dhuwur 3.027 m
Pucuk paling dhuwur Binaiya
Negara
Indonésia
Propinsi Maluku, Maluku Lor
Kutha paling gedhé Kutha Ambon
Demografi
Populasi 1.895.000 (per 2000)

Kapuloan Maluku iku saklompok pulo ing Indonésia sing dadi bagéan saka Nusantara. Kapuloan Maluku dumunung ing lempeng Australia. Kapuloan iki wewatesan karo Pulo Sulawesi ing sisih kulon, Nugini ing sisih wétan, lan Timor ing sisih kidul. Ing jaman kapungkur, bangsa Éropah njenengaké "Kapuloan rempah-rempah" — istilah iki uga ngarujuk marang saklompok pulo ing Afrika.

Wiwit taun 1950 - 1999, Kapuloan Maluku sacara administratif dadi bagéan saka Propinsi Maluku. Kabupatèn Maluku Lor sabanjuré ditetepaké dadi Propinsi Maluku Lor.

Geografi[besut | besut sumber]

Kapuloan Maluku kerep dijlèntrèhaké jroning literatur pariwisata nduwèni 999 pulo; 90% saka wewengkon kasebut arupa segara, 77.990 km2 arupa dharatan, déné 776.500 km2 arupa segara.[1]

Propinsi Maluku Lor[besut | besut sumber]

Propinsi Maluku[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  1. ^ Monk, K.A.; Fretes, Y., Reksodiharjo-Lilley, G. (1996). The Ecology of Nusa Tenggara and Maluku. Hong Kong: Periplus Editions Ltd. k. page 9. ISBN 962-593-076-0.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  2. ^ Monk, K.A.; Fretes, Y., Reksodiharjo-Lilley, G. (1996). The Ecology of Nusa Tenggara and Maluku. Hong Kong: Periplus Editions Ltd. k. page 7. ISBN 962-593-076-0.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan_Maluku&oldid=1024894"