Kapuloan Maluku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kapuloan Maluku
Karta ID Maluku isl.PNG
Géografi
Pernah Asia Kidul-Wétan
Koordhinat 3°9′S 129°23′E / 3.150°S 129.383°E / -3.150; 129.383
Gunggung pulo ~1000
Pulo-pulo gedhé Halmahera, Seram, Buru, Ambon, Ternate, Tidore, Kapuloan Aru, Kapuloan Kai
Titik dhuwur dhéwé Binaiya
Administrasi
Indonésia
Provinsi Maluku, Maluku Lor
Pamukiman jembar dhéwé Kutha Ambon
Dhémografi
Cacah jiwa 1.895.000 (2000)

Kapuloan Maluku iku saklompok pulo ing Indonésia sing dadi péranganing Nusantara. Kapuloan Maluku dumunung ing lempeng Australia. Kapuloan iki wewatesan karo Pulo Sulawesi ing sisih kulon, Nugini ing sisih wétan, lan Timor ing sisih kidul. Ing jaman kapungkur, bangsa Éropah njenengaké "Kapuloan rempah-rempah" — istilah iki uga ngarujuk marang saklompok pulo ing Afrika.

Wiwit taun 1950 - 1999, Kapuloan Maluku kanthi administratif dadi péranganing Provinsi Maluku. Kabupatèn Maluku Lor sabanjuré dikukuhaké dadi Provinsi Maluku Lor.

Géografi[besut | besut sumber]

Kapuloan Maluku kerep dijlèntrèhaké sajeroning literatur pariwisata duwé 999 pulo; 90% saka wewengkon kasebut arupa segara, 77.990 km2 arupa dharatan, déné 776.500 km2 arupa segara.[1]

Provinsi Maluku Lor[besut | besut sumber]

Provinsi Maluku[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  1. ^ Monk, K.A.; Fretes, Y., Reksodiharjo-Lilley, G. (1996). The Ecology of Nusa Tenggara and Maluku. Hong Kong: Periplus Editions Ltd. k. page 9. ISBN 962-593-076-0.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  2. ^ Monk, K.A.; Fretes, Y., Reksodiharjo-Lilley, G. (1996). The Ecology of Nusa Tenggara and Maluku. Hong Kong: Periplus Editions Ltd. k. page 7. ISBN 962-593-076-0.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]