Kapuloan Banda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulo Banda Besar katon saking Benteng Belgica

Kepuloan Banda inggih punika salah satunggaling gugusan pulo ing Indonésia ingkang kalebet ing tlatah Maluku. Kapuloan Banda dipunperang dados sedasa pulo vulkanis ingkang kasebar ing Laut Banda, ±140 km sisih kidulipun Pulo Seram lan 2.000 km sisih wetanipun Pulo Jawa. Kapuloan ingkang wiyaripun 180 km² punika kalebet ing wewengkon Provinsi Maluku. Kutha paling ageng inggih punika Bandanaira, dunungipun ing pulo ingkang naminipun sami. Watawis15.000 jiwa manggèn ing kapuloan punika. Ngantos ing pertengahan abad kaping-19, Kapuloan Banda memika dados punjeripun sumber rempah-rempah pala. Kapuloan punika kondhang kagem tiyang ingkang remen selam scuba saha snorkeling.

Kapuloan Banda dipundhaftarake minangka salah satunggaling Situs Warisan Dunia UNESCO ing taun 2005.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Kacamatan Banda

Pranala njawi[besut | besut sumber]