Pala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pala
Myristica fragrans - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-097.jpg
Pala
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Magnoliales
Famili: Myristicaceae
Génus: Myristica
Spésies: M. fragrans
Jeneng binomial
Myristica fragrans

Pala salah siji rempah kang asli Indonésia.[1] Asale saka pulau Banda lan Maluku.[1] Tanduran pala banjur nyebar tekan pulau Jawa. Nalika Marcopolo nglakoni laku menyang Tiongkok, dhèwèké mampir ing tanah Jawa wiwit tahun 1271 nganti 1295.[1] Wiwit iku tanduran pala nyebar nganti Sumatra.[1] Indonésia dadi nagara kang ngasilake pala akehe 74 % saka kebutuhan pala sadonya.[2] Nalika jaman penjajahan Walanda, tanduran pala disebar ing pelosok laladan ing Indonésia.[2] Mula pala duwé jeneng kang béda-béda ing saben laladan, kaya ta: falo (Nias), palo (Minangkabau), pahalo (Lampung), pala (Sunda), paala bibinek (Madura), kalapelane (Seram), parang (Minahasa), lan gosoka (Halmahera, Tidore, lan Ternate).[2]

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Klasifikasi Pala:[3]

  1. Kingdom: Plantae
  2. Subkingdom: Tracheobionta
  3. Super Divisi: Spermatophyta
  4. Divisi: Magnoliophyta
  5. Kelas: Magnoliopsida
  6. Sub Kelas: Magnoliidae
  7. Ordo: Magnoliales
  8. Famili: Myristicaceae
  9. Genus: Myristica
  10. Spesies: Myristica fragrans Houtt

Mupangate Pala[besut | besut sumber]

Pala duwé akèh mupangat kanggo keséhatan. Ing dosis cendhak, pala bisa digunakaké kanggo obat weteng kembung, ngundhakake nepsu mangan, obat diare, muntah, lan kanggo obat weteng mules.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Pala Rempah Serba Bisa(diakses tanggal 6 Maret 2011)
  2. ^ a b c Manfaat Lebih dari Pala(diakses tanggal 6 Maret 2011)
  3. ^ a b Plantamor Pala (diakses tanggal 6 Maret 2011)