Basa Tengger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Dhialèk Tengger dicaturaké ing tlatah Gunung Brama sing kalebu wewengkon Pasuruan, Prabalingga, Malang lan Lumajang.

Ing Pasuruan, cara Tengger tinemu ing kacamatan Tosari, sabanjure ing Prabalingga, tlatah kacamatan Sukapura, manawi Malang, cara Tengger dicaturaké ning wewengkon désa Ngadas, kacamatan Pancakusuma. Kang pamungkas, ing Lumajang dicaturaké ing wewengkon Ranupane, kacamatan Sendura.

Dhialèk iki dianggep turunan basa Kawi lan tansah akèh njaga ukara-ukara kunaan sing wis ora digawé manèh ning Basa Jawa anyaran.

Upami :

  • reang : aku, sing ngomong wong lanang
  • isun  : aku, sing ngomong wong wadon

abjad a sing ning basa Jawa anyaran kawacan O, ning Tengger kawacan A. Panggah kaya basa akare, basa Kawi.

Mugi mirsani[besut | besut sumber]