Kutha Malang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Malang)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kutha Malang (Carakan: ꦏꦸꦛꦩꦭꦁ, Pegon: كَوتَ مَلَڠْ), inggih punika salah siji kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 145.28 km pasagi. Kutha iki inggih punika kutha paling gedhé kaloro ing Jawa Wétan sakwisé kutha krajanipun yaiku Kutha Surabaya. Kutha iki dipunadegaken nalika jamaning Kerajaan Kanjuruhan. Bareng-bareng kaliyan Kutha Batu lan Kabupatèn Malang, Kutha Malang nyawiji ing daerah kang manunggal kang diwastani Malang Raya.


Kutha Malang iki dikenal apik minangka kutha Pandhidhikan amarga duwéni akéh lembaga pandhidhikan awit Sekolah dhasar nganti Sekolah dhuwur utawi Universitas kang kualitasipun apik. Sakliyané kutha pandhidhikan, kutha iki uga dikenal minangka salah sawijining kutha tujuan Pariwisata ing Indonesia amarga kutha iki ana ing dataran kang dhuwur saéngga ndadékaké kutha iki duwéni pemandangan kang apik banget.

Malang
كَوتَ مَلَڠْ
ꦏꦸꦛꦩꦭꦁ
Kutha
Seal of Malang City (Logo Kota Malang).svg
Lambang
Sesanti: Malang Kuçeçwara
ꦩꦭꦴꦔ꧀ꦏꦸꦯꦺꦯ꧀ꦮꦫ
Locator kota malang.png
Pernahé Malang ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi1 Januari 2001
Pamaréntahan
 • WalikuthaDrs. H. Sutiaji
 • Wakil WalikuthaIr. H. Sofyan Edi Jarwoko
Laladan
 • Gunggung145,28 km2 (5,609 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2017)
 • Gunggung895,387
 • Pepadhet62/km2 (160/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 341
Plat montorN
Situs wèbwww.malangkota.go.id
(in Indonésia)
Kantor Balékutha Malang

Géografi[besut | besut sumber]

112,34'09"-11,41'34" Bujur wétan 7,54'52", 22-8,03'05", 11 Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Malang ketata sajeroning 5 kacamatan, lan 57 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Malang yaiku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Kutha Malang duwéni parékonomian kang maju saéngga dadi salah sawijining daerah kang digatékaké kaliyan Pemprov Jawa Wétan. Parékonomian Kutha Malang uga dadi salah sawijining parékonomian paling gedhé ing Jawa Wétan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]