Kutha Malang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Malang)
Kutha Malang
Locator kota malang.png
Lambang Kutha Malang
Sesanti: "Malangkucecwara" ()
Gambar:Locator kota malang.jpg
Dina Dadi:
Walikutha: Drs. Peni Suparto, MAP.
Wakil Walikutha:
Jembar
 -Total:

124 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

5 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-768.000 (2003)
+/-6.171 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia
Kantor Balékutha Malang

Kutha Malang iku kutha gedhé nomer 2 ing Jawa Wétan sawisé Surabaya, jembar wewengkon kutha iki ± 124 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

112,34'09"-11,41'34" Bujur wétan 7,54'52", 22-8,03'05", 11 Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Malang ketata sajeroning 5 kacamatan, lan 57 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Malang ya iku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan