Kutha Malang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Malang)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Malang
كَوتَ مَلَڠْ
ꦏꦸꦛꦩꦭꦁ
Kutha
Seal of Malang City (Logo Kota Malang).svg
Lambang
Sesanti: Malang Kuçeçwara
ꦩꦭꦴꦔ꧀ꦏꦸꦯꦺꦯ꧀ꦮꦫ
Locator kota malang.png
Pernahé Malang ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 1 Januari 2001
Pamaréntahan
 • Walikutha Mochamad Anton
 • Wakil Walikutha Sutiaji
Laladan
 • Gunggung 145,28 km2 (5,609 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2017)
 • Gunggung 895,387
 • Pepadhet 62/km2 (160/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 341
Plat montor N
Situs wèb www.malangkota.go.id
(ing basa Indonésia)
Kantor Balékutha Malang

Kutha Malang (Carakan: ꦏꦸꦛꦩꦭꦁ, Pegon: كَوتَ مَلَڠْ), inggih punika salah siji kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 145.28 km pasagi.

Géografi[besut | besut sumber]

112,34'09"-11,41'34" Bujur wétan 7,54'52", 22-8,03'05", 11 Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Malang ketata sajeroning 5 kacamatan, lan 57 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Malang ya iku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan