Kabupatèn Nganjuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
kabupatèn Nganjuk
Lambang Nganjuk.jpg
Lambang Nganjuk
Sesanti: "BASWARA YUDHIA KARANA"
250px
Dina Dadi: 10 April 937 M.
Kutha krajan: Nganjuk
Bupati: Drs H Taufiqurrahman
Wakil Bupati: KH Abdul Wahid Badrus, MPdI
Jembar
 -Total:

1.182,64 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

20 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.028.000 (2003)
+/-869 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia
Klinik pabrik gula Nganjuk taun 1920

kabupatèn Nganjuk iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Nganjuk iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ±---km2 utawa---hèktar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Tembung Nganjuk iku tegesé Anjuk Ladhang anjuk: kemenangan, menangé perang majapahit klawan kadiri, ladhang: panggonan, dadi nganjuk iku duwé teges "panggonan énthuk kemenangan" amargo nganjuk iku anginé banter uga dijuluki kutha bayu/angin.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Nganjuk ketata saking 20 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Ékonomi Sosial[besut | besut sumber]

Produk unggulan saking kabupatèn iki antarané: Anyaman pandan/Mendong, gerabah lan keramik, logam/perhiasan, marmer, mebel (furniture), onyx, pande wesi, topeng, ukir kayu lan liyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan

Cithakan:Kabupatèn Nganjuk