Kabupatèn Nganjuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Nganjuk
كَبُڤَتَينْ ڠَنْجُكْ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦔꦚ꧀ꦗꦸꦏ꧀
Kabupatèn
Lambang Nganjuk.jpg
Lambang
Sesanti: Baswara Yudhia Karana
ꦧꦱ꧀ꦮꦫꦪꦸꦝꦶꦲꦏꦫꦤ
Locator kabupaten nganjuk.png
Pernahé Nganjuk ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 9 April 937
Kutha krajan Nganjuk
Pamaréntahan
 • Bupati KH.Abdul Wachid B. M.Pd
Laladan
 • Gunggung 1,182.64 km2 (456.62 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung 1,017,030
 • Pepadhet 860/km2 (2,200/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa
 • Basa Jawa lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 358
Plat montor AG
Situs wèb www.nganjukkab.go.id
(ing basa Indonésia)
Klinik pabrik gula Nganjuk taun 1920

kabupatèn Nganjuk (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦔꦚ꧀ꦗꦸꦏ꧀, Pegon: كَبُڤَتَينْ ڠَنْجُكْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Nganjuk iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.182,64 km2 utawa---hèktar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Tembung Nganjuk iku tegesé Anjuk Ladhang anjuk: kemenangan, menangé perang majapahit klawan kadiri, ladhang: panggonan, dadi nganjuk iku duwé teges "panggonan énthuk kemenangan" amarga nganjuk iku anginé banter uga dijuluki kutha bayu/angin.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Nganjuk ketata saking 20 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Bagor
  2. Baron
  3. Berbek
  4. Gondang
  5. Jatikalen
  6. Kertosono
  7. Lengkong
  8. Loceret
  9. Nganjuk
  10. Ngetos
  11. Ngluyu
  12. Ngronggot
  13. Pace
  14. Patianrowo
  15. Prambon
  16. Rejoso
  17. Sawahan
  18. Sukomoro
  19. Tanjunganom
  20. Wilangan

Ékonomi Sosial[besut | besut sumber]

Produk unggulan saking kabupatèn iki antarané: Anyaman pandan/Mendong, gerabah lan keramik, logam/perhiasan, marmer, mebel (furniture), onyx, pande wesi, topeng, ukir kayu lan liyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan