Kutha Madiun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Madhiun
كَوتَ مَضِيُنْ
ꦑꦸꦛꦩꦝꦶꦪꦸꦤ꧀
Kutha
Lambang Kota Madiun.png
Lambang
Sesanti: MADIUN BANGKIT:Bersih, Aman, Nyaman, Gagah, Kuat, Indah, Tenteram
Locator kota madiun.png
Pernahé Madiun ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 27 Juli 879
Pamaréntahan
 • Walikutha H. Sugeng Rismianto, S.H., M.Hum.
Laladan
 • Gunggung 65,68 km2 (2,536 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung 170,964
 • Pepadhet 26/km2 (67/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 351
Plat montor AE
Situs wèb www.madiunkota.go.id
(ing basa Indonésia)

Kutha Madhiun (Carakan: ꦑꦸꦛꦩꦝꦶꦪꦸꦤ꧀, Pegon: كَوتَ مَضِيُنْ), inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 65.68 km pasagi.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Madiun ketata sajeroning 3 kacamatan, 21 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Madiun ya iku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Ning Madiun akèh pabrik gula: Rejo Agung, Sudono, Rejosari, Pagotan, lan liyo-liyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan