Kutha Madiun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Madhiun
كَوتَ مَضِيُنْ
ꦑꦸꦛꦩꦝꦶꦪꦸꦤ꧀
Kutha
Lambang Kota Madiun.png
Lambang
Sesanti: MADIUN BANGKIT:Bersih, Aman, Nyaman, Gagah, Kuat, Indah, Tenteram
Locator kota madiun.png
Pernahé Madiun ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi27 Juli 879
Pamaréntahan
 • WalikuthaH. Sugeng Rismianto, S.H., M.Hum.
Laladan
 • Gunggung65,68 km2 (2,536 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung170,964
 • Pepadhet26/km2 (67/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 351
Plat montorAE
Situs wèbwww.madiunkota.go.id
(ing basa Indonésia)
Alun–Alun Madiun ing taun 1951.

Kutha Madiyun (Carakan: ꦑꦸꦛꦩꦢꦶꦪꦸꦤ꧀, Pegon: كَوتَ مَضِيُنْ), inggih punika salah siji kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 65.68 km pasagi.

Géografi[besut | besut sumber]

[1]Letak Wilayah: 111°BT-112°BT lan 7°LS-8°LS

Bates Wilayah: sisi Lor berbatesan karo Kecamatan Madiun, sisi kidul berbatesan karo Kecamatan Geger, sisi wetan berbatesan karo Kecamatan Wungu lan sisi kulon berbatesan karo Kecamatan Jiwan.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Madiun ketata sajeroning 3 kacamatan, 21 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Madiun yaiku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Ing Madiyun akèh pabrik gula: Rejo Agung, Sudono, Rejosari, Pagotan, lan liya-liyané.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan


  1. RENCANA PROGRAM INVESTASI JANGKA MENENGAH BIDANG PU CIPTA KARYA, RPIJM (2021-10-11). "PROFIL KOTA MADIUN" (PDF). https://sippa.ciptakarya.pu.go.id/sippa_online/ws_file/dokumen/rpi2jm/DOCRPIJM_45526436fc_BAB%20IVBAB%204%20PROFIL%20KOTA%20MADIUN.pdf. Dibukak ing 2021-10-11. External link in |website= (pitulung)