Kabupatèn Bandawasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Kaelih saka Kabupatèn Bandhawasa)
Jump to navigation Jump to search
Bandhawasa
كَبُڤَتَينْ بَونْضَوَوصَ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦧꦤ꧀ꦢꦮꦱ
Kabupatèn
Lambang Bandawasa.jpg
Lambang
Sesanti: Swasthi Bhuwana Krta
Gunung Ijen
Gunung Ijen
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Gabung -
Kutha krajan Bandhawasa
Kacamatan
Pamaréntahan
 • Bupati Drs. H. Amin Said Husni
Laladan
 • Gunggung 1.560,10 km2 (0.60.236 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung 736.772
 • Pepadhet 470/km2 (1,200/sq mi)
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe pos 66100
Kodhe laladan (+62) 0332
Plat montor P
Situs wèb [http://www.bondowosokab.go.id] (ing basa Indonésia)
Stasiun sepur Bandawasa taun 1927-1929

Kabupatèn Bandhawasa, (Basa Indonésia: Bondowoso, Pegon: كَبُڤَتَينْ بَونْضَوَوصَ, Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦧꦤ꧀ꦝꦮꦱ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Bandhawasa iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.560,10 km², kanthi sing ndunungi 736.772 (2015).

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bandawasa jembaré 1.560,10 km2 lan kanthi géografis dumunung ana ing koordinat antara 113°48′10″-113°48′26″ Bujur wétan 7°50′10″-7°56′41″ Lintang kidul. Kabupatèn Bandawasa wewatesan:

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bandawasa ketata sajeroning 23 kacamatan, 10 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]