Kabupatèn Bandawasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kabupatèn Bandhawasa)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bandhawasa
كَبُڤَتَينْ بَونْضَوَوصَ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦧꦤ꧀ꦢꦮꦱ
Kabupatèn
Lambang Bondowoso.png
Lambang
Sesanti: Swasthi Bhuwana Krta
Gunung Ijen
Gunung Ijen
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Gabung-
Kutha krajanBandhawasa
Kacamatan
Pamaréntahan
 • BupatiDrs. H. Amin Said Husni
Laladan
 • Gunggung1.560,10 km2 (0.60.236 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung736.772
 • Pepadhet470/km2 (1,200/sq mi)
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos66100
Kodhe laladan(+62) 0332
Plat montorP
Situs wèb[http://www.bondowosokab.go.id] (ing basa Indonésia)
Stasiun sepur Bandawasa taun 1927-1929

Kabupatèn Bandhawasa, (Basa Indonésia: Bondowoso, Pegon: كَبُڤَتَينْ بَونْضَوَوصَ, Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦧꦤ꧀ꦝꦮꦱ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Bandhawasa iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.560,10 km², kanthi sing ndunungi 736.772 (2015).

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bandawasa jembaré 1.560,10 km2 lan kanthi géografis dumunung ana ing koordinat antara 113°48′10″-113°48′26″ Bujur wétan 7°50′10″-7°56′41″ Lintang kidul. Kabupatèn Bandawasa wewatesan:

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bandawasa ketata sajeroning 23 kacamatan, 10 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]