Kabupatèn Bandawasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kabupatèn Bandhawasa)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aksara Latin
     
Bandawasa
كابوڤاتين بانداواصا
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦧꦤ꧀ꦢꦮꦱ
Kabupatèn
Lambang Bondowoso.png
Lambang
Sesanti: Swasthi Bhuwana Kṛta
ꦱ꧀ꦮꦱ꧀ꦡꦶꦨꦸꦮꦤꦏꦽꦠ
Gunung Ijen
Gunung Ijen
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Gabung-
Kutha krajanBandawasa
Kacamatan
Pamaréntahan
 • BupatiDrs. H. Amin Said Husni
Laladan
 • Gunggung1,560,10 km2 (0,60.236 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung736,772
 • Pepadhet470/km2 (1,200/sq mi)
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos66100
Kodhe laladan(+62) 0332
Plat montorP
Situs wèbhttp://www.bondowosokab.go.id (ing basa Indonésia)
Stasiun sepur Bandawasa taun 1927-1929

Kabupatèn Bandawasa, (Basa Indonésia: Bondowoso, Pegon: كابوڤاتين بانداواصا, Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦧꦤ꧀ꦢꦮꦱ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Bandawasa iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.560,10 km², kanthi sing ndunungi 736.772 (2015).

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bandawasa jembaré 1.560,10 km2 lan kanthi géografis dumunung ana ing koordinat antara 113°48′10″-113°48′26″ Bujur wétan 7°50′10″-7°56′41″ Lintang kidul. Kabupatèn Bandawasa wewatesan:

Panganan Kas[besut | besut sumber]

Panganan kas Bandawasa yaiku Tapé Manis Bandawasa, sing umumé dibungkus nganggo bèsèk (anyaman saka pring awujud kothak). Tapé iki digawé saka pohung, wisatawan manca ngarani fermented of Cassava, padha karo Peyeum ing Jawa Kulon. Nanging rasané tapé legi Bandawasa luwih kas. Akèh turis saka njaban Bandawasa kang gelem teka ing Bandawasa mung arep tuku tapé manis iki, mèrek tapé manis kang kondhang antara liya Sweet Tape 82, Sweet Tape 31, Sweet Tape Tjap Enak, Mana Lagi, 66, 17, lsp. Warung tapé manis Bandawasa umumé ana ing Jalan Jendral Sudirman lan Teuku Umar utawa luwih dikenal kanthi jeneng Chinatown. Jl. Jendral Sudirman. Saliyané tapé, panganan kas sing asalé saka tapé uga akèh didol ing Bandawasa kaya ta Suwar-suwir, Tapé dodol, Tapé Bakar, lsp.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bandawasa ketata sajeroning 23 kacamatan, 10 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]