Kutha Prabalingga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Prabalingga
Lambang Kota Probolinggo.jpg
Lambang Kutha Prabalingga
Sesanti: "" ()
Locator kota probolinggo.png
Dina Dadi:
Walikutha:
Wakil Walikutha:
Jembar
 -Total:

25,24 km²
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-200.000 (2003)
+/-7.924 jiwa/km²
Kacamatan 5 (limang) kacamatan
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia
Kota Probolinggo.JPG

Kutha Prabalingga iku kutha ing Jawa Wétan, jembar wewengkon kutha iki ± 25,24 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Kutha Prabalingga dumunung ing 7º 43’ 41” nganti 7º 49’ 04” Lintang Kidul lan 113º 10’ nganti 113º 15’ Bujur Wétan. Jembar wewengkon Kutha Prabalingga ya iku 56,667 Km². Kutha Prabalingga minangka laladan transit sing ngubungaké kutha-kutha: Banyuwangi, Jember, Bandawasa, Situbanda, Lumajang, karo kutha-kutha: Pasuruan, Malang, Surabaya.

Tapel wates wewengkon administrasi Kutha Prabalingga: 1. Sisih Lor: Selat Madura 2. Sisih Wétan: Kacamatan Dringu Kabupatèn Prabalingga 3. Sisih Kidul: Kacamatan Leces, Wonomerto, Sumberasih Kab. Prabalingga 4. SisihKulon: Kacamatan Sumberasih Kabupatèn Prabalingga

Kutha Prabalingga duwé owah-owahan iklim 2 jinis saben taun, ya iku mangsa rendheng lan mangsa ketiga. Ing kondhisi normal, mangsa rendheng ana ing sasi Novèmber nganti April, déné mangsa ketiga ana ing sasi Mèi nganti Oktober saben taun. Gunggung curah udan ing taun 2007 saka asil pamantauan ing 4 stasiun pengamatan udan sing ana ing Kutha Prabalingga, kacathet 1.072 mm lan dina udan ana 63 dina.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Sacara administrasi pamaréntahan Kutha Prabalingga kapérang jaroning 5 (lima) Kacamatan lan 29 Kalurahan.

  • Kacamatan Mayangan ana 5 Kalurahan.
  • Kacamatan Kademangan ana 6 Kalurahan.
  • Kacamatan Wanaasih ana 6 Kalurahan.
  • Kacamatan Kedopok ana 6 Kalurahan.
  • Kacamatan Kanigaran ana 6 Kalurahan.

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]