Kutha Prabalingga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Probolinggo
كَوتَ ڤرَبَولِڠْغَ
ꦏꦸꦠꦥꦿꦧꦭꦶꦁꦒ
Kutha
Lambang Kota Probolinggo.png
Lambang
Sesanti: Tri Karsa Bina Praja
Locator kota probolinggo.png
Pernahé Blitar ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 4 September 1359
Pamaréntahan
 • Walikutha Hj. Rukmini Buchori, S.H., M.Si.
 • Wakil Walikutha H. M. Suhadak, S.Pd.
Laladan
 • Gunggung 56,67 km2 (2,188 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung 196,957
 • Pepadhet 35/km2 (90/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 335
Plat montor N
Situs wèb www.probolinggokota.go.id
(ing basa Indonésia)
Kota Probolinggo.JPG

Kutha Prabalingga (Pegon: كَوتَ ڤرَبَولِڠْغَ, Carakan: ꦏꦸꦠꦥꦿꦧꦭꦶꦁꦒ), inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 56.67 km pasagi.

Géografi[besut | besut sumber]

Kutha Prabalingga dumunung ing 7º 43’ 41” nganti 7º 49’ 04” Lintang Kidul lan 113º 10’ nganti 113º 15’ Bujur Wétan. Jembar wewengkon Kutha Prabalingga ya iku 56,667 Km². Kutha Prabalingga minangka laladan transit sing ngubungaké kutha-kutha: Banyuwangi, Jember, Bandawasa, Situbanda, Lumajang, karo kutha-kutha: Pasuruan, Malang, Surabaya.

Tapel wates wewengkon administrasi Kutha Prabalingga: 1. Sisih Lor: Selat Madura 2. Sisih Wétan: Kacamatan Dringu Kabupatèn Prabalingga 3. Sisih Kidul: Kacamatan Leces, Wonomerto, Sumberasih Kab. Prabalingga 4. SisihKulon: Kacamatan Sumberasih Kabupatèn Prabalingga

Kutha Prabalingga duwé owah-owahan iklim 2 jinis saben taun, ya iku mangsa rendheng lan mangsa katiga. Ing kondhisi normal, mangsa rendheng ana ing sasi Novèmber nganti April, déné mangsa katiga ana ing sasi Mèi nganti Oktober saben taun. Gunggung curah udan ing taun 2007 saka asil pamantauan ing 4 stasiun pengamatan udan sing ana ing Kutha Prabalingga, kacathet 1.072 mm lan dina udan ana 63 dina.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Sacara administrasi pamaréntahan Kutha Prabalingga kapérang jaroning 5 (lima) Kacamatan lan 29 Kalurahan.

  • Kacamatan Mayangan ana 5 Kalurahan.
  • Kacamatan Kademangan ana 6 Kalurahan.
  • Kacamatan Wanaasih ana 6 Kalurahan.
  • Kacamatan Kedopok ana 6 Kalurahan.
  • Kacamatan Kanigaran ana 6 Kalurahan.

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]