Kutha Batu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Batu
كَوتَ بَتُ
ꦑꦸꦛ​ꦨꦠꦸ
Kutha
Lambang Kota Batu.jpeg
Lambang
Sesanti: Hakaryo Guno Mamayu Bawono
ꦲꦏꦂꦪꦒꦸꦤꦩꦩꦪꦸꦧꦮꦤ
Locator kota batu.png
Pernahé Batu ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 17 Oktober 2001
Pamaréntahan
 • Walikutha Dra. Hj. Dewanti Rumpoko, M.Si.
 • Wakil Walikutha H. Punjul Santoso, M.M.
Laladan
 • Gunggung 202,30 km2 (7,810 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2013)
 • Gunggung 182,392
 • Pepadhet 9.0/km2 (23/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 341
Plat montor N
Situs wèb www.batukota.go.id
(ing basa Indonésia)

Kutha Batu (Carakan: ꦑꦸꦛ​ꦨꦠꦸ, Pegon: كَوتَ بَتُ), iku kutha ing Jawa Wétan, Indonésia. Jembar wewengkon kutha iki ± 202.30 km².

Géografi[besut | besut sumber]

Wewengkon Kota Batu dumunung ing dhataran dhuwur ing sikilé Gunung Panderman, ing èlevasi 700 nganti 1100 mèter saka lumahing segara.[1]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Batu katata sajeroning 3 kacamatan, 23 désa lan---kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Batu ya iku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

  1. Sekolah Lanjutan Tingkat Pertama
    1. SLTP Ahmad Yani Jl. Wukir Gg II Temas Kalurahan Temas Kec Batu
    2. SLTP Al Izzah Désa Sumberejo Désa Sumberejo Kec Batu
    3. SLTP Arjuno Désa Gabes Torongrejo Désa Sumberejo Kec Batu
    4. SLTP As-Salam Jl. Makam 30 Bèji Désa Sumberejo Kec Batu
    5. SLTP Darush Sholikin Jl. Suropati 139 Désa Pesanggrahan Kec Batu
    6. SLTP Diponegoro Jl. Raya Junrejo 03 Désa Sumberejo Kec Batu
    7. SLTP Immanuel Jl. Wukir Kalurahan Temas Kec Batu
    8. SLTP Negeri 05 Jl. Lapangan Sumber Brantas Désa Bumiaji Kec Bumiaji
    9. SLTP Satu Atap Dusun Brau Désa Gunungsari Kec Bumiaji
  2. Sekolah Menengah Atas
    1. SMA Islam Jl. Mustari 07, Kel. Sisir, Kec. Batu
    2. SMA LB Eka Mandiri Terusan Kasiman Kalurahan Ngaglik Kec Batu -
    3. SMA Muhammadiyah 03 Jl. Bukit Berbunga 175 Désa Sidomulyo Kec Batu
    4. SMA PGRI Jl. Imam Bonjol III/9 Kalurahan Sisir Kec Batu
    5. SMU Hasyim Asyari Jl Semeru 22B Kalurahan Sisir Kec Batu
    6. SMU Immanuel Jl. Wukir 01 Batu Kalurahan Temas Kec Batu
    7. SMU Negeri 01 SMA Negeri 01 Batu Jl KH Agus Salim No 57 Kec.Batu
    8. SMU Negeri 02 Jl Hassanudin, Désa Sumberejo, Kacamatan Junrejo -
    9. SMUK Yos Sudarso Jl. Panglima Sudirman 63 Kec.Batu
  3. Sekolah Menengah Kejuruan
    1. SMK 17 Agustus Jl. Mustari 07 Batu Kalurahan Sisir Kec Batu
    2. SMK Brawijaya Kalurahan Ngaglik Kec Batu
    3. SMK EDITH Jl. Raya Bèji 133 Désa Sumberejo Kec Batu
    4. SMK Islam Jl Barat Stadion Brantas Kalurahan Sisir Kec Batu
    5. SMK Maarif Jl. Dorowati 01 Batu Kalurahan Sisir Kec Batu
    6. SMK Muhammadiyah 1 Jl. Welirang 17 Batu Kalurahan Sisir Kec Batu
    7. SMK Negeri 01 Jl Brama 11 Batu Kalurahan Sisir Kec Batu
    8. SMK Negeri 02 Jl.Raya Bèji No 08 Désa Bèji Kec Junrejo
    9. SMK Negeri 03 Jl. Selecta Raya Désa Tulungrejo Kec Bumiaji
    10. SMK Putikecwara Jl Semeru 01 Batu Kalurahan Sisir Kec Batu

Kaséhatan[besut | besut sumber]

Ing Kutha Batu ana fasilitas kaséhatan ya iku arupa Rumah Sakit Hasta Brata dumunung ing Dl. RA Kartini 1 Ngaglik lan Puskesmas ing Désa Bèji RT 01 / RW 04.

Panganan lan plesiran[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]