Kabupatèn Trenggalèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Trenggalèk
Lambang Trenggalek.jpg
Lambang Trenggalèk
Sesanti: ""
Gambar:Locator kabupatèn trenggalek.png
Dina Dadi: 31 Agustus
Kutha krajan: Kutha Trenggalèk
Bupati: SOEHARTO
Wakil Bupati: MACHSUN ISMAIL
Jembar
 -Total:

1.205,22 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

14 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-700.000 jiwa
+/-/ km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kabupatèn Trenggalèk iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Kutha Trenggalèk iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.205,22 km² utawa hèktar.

Wong Trenggalèk biyasa nyebut istilah iku disingkat dadi Nggalèk. Sing ndunungi sing pomah lan sing lunga njaban tlatah ingaran Wong Nggalèk lan Cah Nggalèk.

Wong Nggalèk lan Cah Nggalèk nduwé kebiyasaan ngowah-owahi jeneng sing ngganggo "di" dipocap "dek" utawa "i" dadi "èk". Kang Paidi diceluk Paidèk. Kang Sukidi diceluk Sukidèk. Mas Jadi diceluk Jadèk. Ora mung jeneng nanging uga istilah. "Lagi" turu dipocap "lagèk" turu.

Ora mung sing nganggo "i", isih ana manèh sing dipocap "èk". Contone "tuwa" dadi "tuwèk".

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Trenggalèk katata sajeroning 14 kacamatan, 5 kalurahan lan 152 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan