Kabupatèn Sampang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Aksara Latin
     
Sampang
كابوڤاتين سامڤاڠ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦱꦩ꧀ꦥꦁ
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Sampang.png
Lambang
Sesanti: Sampang Bersatu Untuk Kesejahteraan Umat ꦱꦩ꧀ꦥꦁ ꦧꦼꦂꦱꦠꦸ ꦲꦸꦤ꧀ꦠꦸꦏ꧀ ꦏꦼꦱꦼꦗꦃꦠꦼꦫꦲꦤ꧀ ꦲꦸꦩꦠ꧀
Locator kabupaten sampang.png
Pernahé Sampang ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Kutha krajanSampang
Pamaréntahan
 • BupatiDrs. K.A Fannan Hasib
 • Wakil BupatiDrs. H. Fadhilah Budiono
Laladan
 • Gunggung1,152,04 km2 (444,81 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung794,914
 • Pepadhet690/km2 (1,800/sq mi)
Bebrayan
 • WongMadura, Jawa lan liya-liya
 • BasaMadura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha, Kong Hu Cu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 323
Plat montorM
Situs wèbwww.sampangkab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Sampang (Pegon: كابوڤاتين سامڤاڠ), (aksara Jawa: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦱꦩ꧀ꦥꦁ) iku kabupatèn ing Jawa Wétan tegesé ing Pulo Madura, kutha Sampang[1][2] iku kutha krajané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.152,04 km².

Géografi[besut | besut sumber]

1130 08’ nganti 1130 39’ Bujur wétan lan 060 05’ nganti 070 13’ Lintang kidul. Kabupatèn Sampang dumunung ± 100 Km saka Surabaya, bisa liwat treteg Suramadu kurang luwih 1,5 jam utawa liwat segara kurang luwih 45 menit banjur lelungan darat ± 2 jam.

Pendhudhuk[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sampang ketata saking 14 kacamatan, 6 kalurahan lan 180 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan ; Madura


  1. Kabupaten Sampang articles.portal-tol.net
  2. Profil Kabupaten Sampang kemendagri.go.id