Kabupatèn Sampang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sampang
كَبُڤَتَينْ سَمْڤَڠْ
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Sampang.png
Lambang
Sesanti: Sampang Bersatu Untuk Kesejahteraan Umat
Locator kabupaten sampang.png
Pernahé Sampang ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Kutha krajan Sampang
Pamaréntahan
 • Bupati Drs. K.A Fannan Hasib
 • Wakil Bupati Drs. H. Fadhilah Budiono
Laladan
 • Gunggung 1,152.04 km2 (444.81 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung 794,914
 • Pepadhet 690/km2 (1,800/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Madura, Jawa lan liya-liya
 • Basa Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha, Kong Hu Cu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 323
Plat montor M
Situs wèb www.sampangkab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Sampang (Pegon: كَبُڤَتَينْ سَمْڤَڠْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan tegesé ing Pulo Madura, kutha Sampang[1][2] iku kutha krajane. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.152,04 km².

Géografi[besut | besut sumber]

1130 08’ nganti 1130 39’ Bujur wétan lan 060 05’ nganti 070 13’ Lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sampang ketata saking 14 kacamatan, 6 kalurahan lan 180 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Banyuates
  2. Camplong
  3. Jrengik
  4. Karangpenang
  5. Kedungdung
  6. Ketapang
  7. Omben
  8. Pangarengan
  9. Robatal
  10. Sampang
  11. Sokobanah
  12. Sreseh
  13. Tambelangan
  14. Torjun

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan ; Madura


  1. ^ Kabupaten Sampang articles.portal-tol.net
  2. ^ Profil Kabupaten Sampang kemendagri.go.id