Kabupatèn Jember

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jember
كَبُڤَتَينْ جٚمْبٚرْ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦗꦼꦩ꧀ꦧꦼꦂ
Kabupatèn
Lambang Jember.jpg
Lambang
Sesanti: Carya Dharma Praja Mukti
ꦕꦂꦪꦝꦂꦩꦥꦿꦗꦩꦸꦏ꧀ꦠꦶ
Pernahé Jember ing Jawa Wétan
Pernahé Jember ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi1 Januari 1929
Pengesahan14 Agustus 1950, dadi Kabupatèn
19 April 1976 ngantos 8 Juli 2003, dadi Kuta Administratif
Kutha krajanJember
Pamaréntahan
 • Bupatidr. Hj. Faida, MMR.
 • Wakil BupatiDrs. K.H. Muqit Arief
Laladan
 • Gunggung2.948,87 km2 (1.13.857 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2017)
 • Gunggung2.419.000
 • Pepadhet0.82/km2 (2.1/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Using, Cina dll.
 • BasaJawa, Madura, Using, lan Indonesia
 • KepercayanIslam 93.50%
Hindu 3.90%
Kristen Protestan 1.19%
Katulik 1.25%
Buddha 0.60%
Konghucu 0.03%
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos681xx
Kodhe laladan(+62) 0331 (Jember lor)
(+62) 0336 (Jember kidul)
Plat montorP
Situs wèbjemberkab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Jember (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦗꦼꦩ꧀ꦧꦼꦂ, Pegon: كَبُڤَتَينْ جٚمْبٚرْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Jember iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± km2 utawa hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Prabalingga lan Kabupatèn Bandawasa ing sisih lor, Kabupatèn Banyuwangi ing sisih wétan, Samudra Hindhia ing sisih kidul, lan Kabupatèn Lumajang ing sisih kulon. Kabupatèn Jember dumadi saka 31 kacamatan.

Géografi[besut | besut sumber]

113°30’-113°45’ Bujur wétan lan 8°00’-8°30’ Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Jember ketata saking 31 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan