Kabupatèn Jember

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jember
كَبُڤَتَينْ جٚمْبٚرْ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦗꦼꦩ꧀ꦧꦼꦂ
Kabupatèn
Lambang Jember.jpg
Lambang
Sesanti: Carya Dharma Praja Mukti
ꦕꦂꦪꦝꦂꦩꦥꦿꦗꦩꦸꦏ꧀ꦠꦶ
Pernahé Jember ing Jawa Wétan
Pernahé Jember ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 1 Januari 1929
Pengesahan 14 Agustus 1950, dadi Kabupatèn
19 April 1976 ngantos 8 Juli 2003, dadi Kuta Administratif
Kutha krajan Jember
Pamaréntahan
 • Bupati dr. Hj. Faida, MMR.
 • Wakil Bupati Drs. K.H. Muqit Arief
Laladan
 • Gunggung 2.948,87 km2 (1.13.857 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2017)
 • Gunggung 2.419.000
 • Pepadhet 0.82/km2 (2.1/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura, Using, Cina dll.
 • Basa Jawa, Madura, Using, lan Indonesia
 • Kepercayan Islam 93.50%
Hindu 3.90%
Kristen Protestan 1.19%
Katulik 1.25%
Buddha 0.60%
Konghucu 0.03%
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe pos 681xx
Kodhe laladan (+62) 0331 (Jember lor)
(+62) 0336 (Jember kidul)
Plat montor P
Situs wèb jemberkab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Jember (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦗꦼꦩ꧀ꦧꦼꦂ, Pegon: كَبُڤَتَينْ جٚمْبٚرْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Jember iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± km2 utawa hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Prabalingga lan Kabupatèn Bandawasa ing sisih lor, Kabupatèn Banyuwangi ing sisih wétan, Samudra Hindhia ing sisih kidul, lan Kabupatèn Lumajang ing sisih kulon. Kabupatèn Jember dumadi saka 31 kacamatan.

Géografi[besut | besut sumber]

113°30’-113°45’ Bujur wétan lan 8°00’-8°30’ Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Jember ketata saking 31 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan