Kabupatèn Jember

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Jember
Lambang Jember.jpg
Lambang Jember
Motto: Carya Dharma Praja Mukti
Gambar:Locator kabupatèn jember.png
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Jember
Bupati: MZA Djalal
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

2.948,87 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

31 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.332.000(2003)
+/- 791 jiwa/km²
Suku bangsa: wong Jawa, wong Madura
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa, basa Madura, basa Osing, lan basa Indonésia

Kabupatèn Jember iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Jember iku kutha krajan kabupatèné, kota-kota liyané :, lan liya-liyané. Luas wewengkon Kabupatèn iki ± km2 utawa hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Prabalingga lan Kabupatèn Bandawasa ing sisih lor, Kabupatèn Banyuwangi ing sisih wétan, Samudra Hindhia ing sisih kidul, lan Kabupatèn Lumajang ing sisih kulon. Kabupatèn Jember dumadi saka 31 kacamatan.

Geografis[besut | besut sumber]

113°30’ - 113°45’ Bujur wetan lan 8°00’ - 8°30’ Lintang kidul

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Jember ketata saking 31 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Jawa Timur