Kabupatèn Jember

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jember
كَبُڤَتَينْ جٚمْبٚرْ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦗꦼꦩ꧀ꦧꦼꦂ
Kabupatèn
Lambang Jember.jpg
Lambang
Sesanti: Carya Dharma Praja Mukti
ꦕꦂꦪꦝꦂꦩꦥꦿꦗꦩꦸꦏ꧀ꦠꦶ
Pernahé Jember ing Jawa Wétan
Pernahé Jember ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Tanggal tanggap warsa1 Januari 1929
Winisudha14 Agustus 1950, dadi Kabupatèn
19 April 1976 nganti 8 Juli 2003, dadi Kutha Administratif
Kutha krajanJember
Pamaréntahan
 • BupatiH. Hendy Siswanto
 • Wakil BupatiKH. MB Firjaun Barlaman
Laladan
 • Gunggung2,948,87 km2 (1,13.857 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2017)
 • Gunggung2,419,000
 • Pepadhet0,82/km2 (2,1/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Using, Cina dll.
 • BasaJawa, Madura, Using, lan Indonesia
 • KapitayanIslam 93.50%
Hindu 3.90%
Kristen Protestan 1.19%
Katulik 1.25%
Buddha 0.60%
Konghucu 0.03%
Zona wektuWIB (UTC+7)
Kodhe pos681xx
Kodhe laladan(+62) 0331 (Jember lor)
(+62) 0336 (Jember kidul)
Plat montorP
Situs wèbjemberkab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Jember (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦗꦼꦩ꧀ꦧꦼꦂ, Pegon: كَبُڤَتَينْ جٚمْبٚرْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Jember iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± km2 utawa hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Prabalingga lan Kabupatèn Bandawasa ing sisih lor, Kabupatèn Banyuwangi ing sisih wétan, Samudra Hindhia ing sisih kidul, lan Kabupatèn Lumajang ing sisih kulon. Kabupatèn Jember dumadi saka 31 kacamatan.


arga

Géografi[besut | besut sumber]

113°30’-113°45’ Bujur wétan lan 8°00’-8°30’ Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Jember ketata saking 31 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan