Jember Fashion Carnival

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jember Fashion Carnival (Arak-Arakan Busana Jember) iku sawijining karnaval sing saben taun dianakaké ing kutha Jember. Arak-arakan iki dipandhégani déning Dynand Fariz, pemudha asli Jember sing nduwé pangarep-arep gawé karnaval gedhé kaya déné sing diselengarakaké ing Rio de Janero, Brasil.

Jember Fashion Festival (JFC) iki diwiwiti ing taun 2002. Karnaval diramékaké déning para pamudha-pamudhi sing nganggo busana anèh-anèh kanthi konsèp tartamtu. JFC kaselenggarakaké ing wulan Agustus bebarengan karo program pemda Jember "Bulan Berkunjung ke Jember"