Karnaval

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Badhut ing sawijining karnaval Jerman

Karnaval iku bisa nduwé arti:

  1. sawijining pesta gedhé utawa pameran
  2. pesta ing bawana Éropah lan Amerika, utamané ing sisih kidul kanggo maharyani mangsa Pra-Paskah kang dirayakaké umat Kristen. Diwiwiti saka Minggu sadurungé Rebo Awu nganti dina Rebo Awu iku dhéwé. Yèn ngrujuk asal-usuling tembung (etimologis), karnaval iku seka basa Latin; carne kang artiné daging. Sabab ing mangsa pra-paskah jaman biyèn, umat Kristen kudu nyiriki dhahar daging.

Karnaval kondhang kang dirayakaké ing bawana Amerika lan Éropah ya iku Mardi Gras lan Karnaval ing Rio de Janeiro.

Ing Indonesia, saben wulan Agustus asring kaselenggarakaké karnaval kang awujud arak-arakan ing kutha-kutha kanggo mèngeti dina kamardikan Indonesia.

Ing Jember, saben Agustus kaselenggarakaké karnaval busana kang sinebut Jember Fashion Carnival

Delengen Uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karnaval&oldid=1010743"