Karnaval

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Badhut ing sawijining karnaval Jerman

Karnaval iku bisa nduwé arti:

  1. sawijining pesta gedhé utawa pameran
  2. pesta ing benua Eropah lan Amerika, utamané ing sisih kidul kanggo maharyani mangsa Pra-Paskah kang dirayakaké umat Kristen. Diwiwiti saka Minggu sadurungé Rebo Awu nganti dina Rebo Awu iku dhéwé. Yèn ngrujuk asal-usuling tembung (etimologis), karnaval iku seka basa Latin; carne kang artiné daging. Sabab ing mangsa pra-paskah jaman biyèn, umat Kristen kudu nyiriki dhahar daging.


Karnaval kondhang kang dirayakaké ing benua Amerika lan Eropah yaiku Mardi Gras lan Karnaval ing Rio de Janeiro.

Ing Indonesia, saben wulan Agustus asring kaselenggarakaké karnaval kang awujud arak-arakan ing kutha-kutha kanggo mèngeti dina kamardikan Indonesia.

Ing Jember, saben Agustus kaselenggarakaké karnaval busana kang sinebut Jember Fashion Carnival


Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karnaval&oldid=812243"