Mardi Gras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Mardi Gras 2005 ing Louisiana

Mardi Gras iku pista karnaval kanggo nyambut mangsa pra-paskah sing diriyayakaké umat Kristen. Diwiwiti saka minggu sadurungé Rebo Awu nganti dina Rebu Awu dhéwé.

Mardi Gras diriyayakaké ing sapérangan panggonan ing Éropah, Amérika Sarékat, Amérika Kidul lan Karibia. Kutha panyelenggara sing misuwur ya iku Louisiana (AS), Rio de Janeiro (Brasil) lan Venesia (Italia).

Mardi Gras sajeroning basa Prancis tegesé "dina Slasa lemu".

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]