Venesia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Peta lokasi Kota Venesia

Venesia (basa Italia: Venezia, basa Veneto: Venexia) ya iku kutha krajan regione Veneto lan Propinsi Venesia ing Italia. Kutha iki jembaré watara 412 km² lan populasi 271.663 jiwa (2003).

Républik Venesia ngadeg ing kutha iki wiwit abad ka-9 nganti ka-18.

Kutha kanal iki misuwur kanthi anané sarana transportasi air, antara liya gondola.

Panggonan sing kondhang[besut | besut sumber]

Sestieri[besut | besut sumber]

Sestieri arupa pembagéan tradisional utama Venesia. Kutha iki kapara dadi enem dhistrik, ya iku: Cannaregio, San Polo, Dorsoduro (klebu Giudecca), Santa Croce, San Marco lan Castello (klebu San Pietro di Castello lan Sant'Elena).

Piazza lan campi Venesia[besut | besut sumber]

Basilica di San Marco

Istana lan Palazzi[besut | besut sumber]

Gereja[besut | besut sumber]

Bangunan liyané[besut | besut sumber]

Treteg lan kanal[besut | besut sumber]

Tlatah sekitaré[besut | besut sumber]

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Venesia&oldid=1052850"