Venesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Peta lokasi Kota Venesia

Venesia (basa Italia: Venezia, basa Veneto: Venexia) ya iku kutha krajan regione Veneto lan Provinsi Venesia ing Italia. Kutha iki jembaré watara 412 km² lan populasi 271.663 jiwa (2003).

Républik Venesia ngadeg ing kutha iki wiwit abad angka 9 nganti angka 18.

Kutha kanal iki misuwur kanthi anané sarana transportasi air, antarané gondola.

Panggonan sing kondhang[besut | besut sumber]

Sestieri[besut | besut sumber]

Sestieri wujud pembagéan tradhisional utama Venesia. Kutha iki kapara dadi enem dhistrik, ya iku: Cannaregio, San Polo, Dorsoduro (kalebu Giudecca), Santa Croce, San Marco lan Castello (kalebu San Pietro di Castello lan Sant'Elena).

The Splendid St. Mark's Basilica[besut | besut sumber]

Salah sawijining tandha paling gedhe ing Venice, Basilika St Mark iku mesthi kudu dikunjungi ing wilayah kasebut. Dumunung ing Dataran St Mark St Venetian sing misuwur, gereja imposing kasebut dibangun maneh ing abad kaping-11, ngetrenake keindahan lan kaluhuran wektu kasebut. Tugu sing gedhe banget dihiasi nganggo mozek rumit sing nggambarake pirang-pirang mursid, kalebu St Mark dhewe. Uga nampilake limang domes sing gedhe lan jumlah emas sing nggumunake, kabeh ditambahake menyang tampilan sing ora bisa dilalekake. [1].

Piazza lan campi Venesia[besut | besut sumber]

Basilica di San Marco

Pura lan Palazzi[besut | besut sumber]

Gréja[besut | besut sumber]

Yasan liyané[besut | besut sumber]

Treteg lan kanal[besut | besut sumber]

Tlatah sekitaré[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. "Sights of Venice: The Splendid St. Mark's Basilica (English)". Theartofknowledge. Retrieved 30 April 2020.