Venesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peta lokasi Kota Venesia

Venesia (basa Italia: Venezia, basa Veneto: Venexia) ya iku kutha krajan regione Veneto lan Provinsi Venesia ing Italia. Kutha iki jembaré watara 412 km² lan populasi 271.663 jiwa (2003).

Républik Venesia ngadeg ing kutha iki wiwit abad ka-9 nganti ka-18.

Kutha kanal iki misuwur kanthi anané sarana transportasi air, antarané gondola.

Panggonan sing kondhang[besut | besut sumber]

Sestieri[besut | besut sumber]

Sestieri arupa pembagéan tradisional utama Venesia. Kutha iki kapara dadi enem dhistrik, ya iku: Cannaregio, San Polo, Dorsoduro (kalebu Giudecca), Santa Croce, San Marco lan Castello (kalebu San Pietro di Castello lan Sant'Elena).

Piazza lan campi Venesia[besut | besut sumber]

Basilica di San Marco

Pura lan Palazzi[besut | besut sumber]

Gréja[besut | besut sumber]

Yasan liyané[besut | besut sumber]

Treteg lan kanal[besut | besut sumber]

Tlatah sekitaré[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]