Gondola

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A black-and-white photo of what appears to be a cool, gray day. Four people, indistinct, sit in the middle of a long, thin boat, the gondola, moving to the right. High on the stern (left) stands a man with both hands on a long oar, which disappears into the water to his rear and slightly to his right. In the distant backgound, across the calm water, the buildings of Venice can be made out, standing in the mist.
Gondola Ride dening Shaun Bowden

Gondola ing Cara Inggris /ˈɡɒndələ/, palafalan jroning basa Italia: [ˈɡondola] ; Venetian  [Ɡoŋdoɰa] ) punika tradisional, warata-bottomed Venetian kayaking boat, uga cocog kanggo kahanan ing laguna Venetian . Punika biasanipun propelled dening gondolier, sing migunakake kayaking kayaking, kang ora fastened menyang awake, ing sculling proses lan uga tumindak minangka rudder . [1] Keunikan gondola kalebu ora simetris ing sadawane dawane propulsi oar siji luwih efisien. Wis pirang-pirang abad, gondola minangka alat transportasi utama lan kapal layar sing paling umum ing Venesia . Ing jaman saiki, kapal-kapal kasebut tetep duwe peran ing transportasi umum ing kutha kasebut, dadi traghetti ( feri cilik) liwat Terusan Agung sing dioperasikake karo rong pendayung. [2] Pirang-pirang taun ana pitung traghetti, [3] nanging ing taun 2017, cacahe wis mudhun dadi telu.

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (June 2019)">perlu rujukan</span> ]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Le barche". Città di Venezia. Diarsip saka sing asli ing 3 March 2010. Dibukak ing 12 February 2014.
  2. Hanley, Anne (25 June 2020). "The best things to do in Venice". The Telegraph.
  3. Belford, Ros (September 2018). Italy. p. 636. ISBN 9780241311820. OCLC 1056628518.