Prau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Prau ing pulo Kei Gedhé (1904)
Prau parkir ing segara rabat

Prau iku wanguné kendaraan banyu, kang awujud luwih cilik tinimbang kapal segara. Prau uga bisa digawa ing kapal minangka kanggo parsiapan bebayan kadadéan ing segara lan mupangat liyané.

Prau uga dumadi déning kasusun siji utawa luwih kang kumambang sok diarani hul lan piranti liyané kaya ta propeller, dayung, perdal, setting pole, layar, paddleweel uga jet banyu.

Jinis prau[besut | besut sumber]

A sailboat (racing dinghy) and barge share the Mississippi River

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • The Hull Truth Online boating forum
  • MRAA Boat retailers association
  • NMMA National Marine Manufacturers Association
  • Discover Boating Information about boating, particularly for new boaters
  • Boats.com Extensive search engine of boats around the world for sale
  • Boat History Informational search engine for boat records
  • DBA - Dutch Barge Association Living aboard ex-commercial barges or any other type of broad-beam inland waterways craft
  • IYBA International Yacht Brokers Association