Prau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Prau ing pulo Kei Gedhé (1904)

Prau iku wanguné kendaraan banyu, kang awujud luwih cilik tinimbang kapal segara. Prau uga bisa digawa ing kapal minangka kanggo parsiapan bebayan kadadéan ing segara lan mupangat liyané.

Prau uga dumadi déning kasusun siji utawa luwih kang kumambang asring kasebut hul lan piranti liyané kaya ta propeller, dayung, perdal, setting pole, layar, paddleweel uga jet banyu.

Jinis prau[besut | besut sumber]

A sailboat (racing dinghy) and barge share the Mississippi River

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]