Prau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prau ing pulo Kei Gedhé (1904)

Prau iku wanguné kendaraan banyu, kang awujud luwih cilik tinimbang kapal segara. Prau uga bisa digawa ing kapal minangka kanggo parsiapan bebayan kadadean ing segara lan mupangat liyané.

Prau uga kapengkar déning kasusun siji utawa luwih kang kumambang asring kasebut hul lan piranti liyané kayata propeller, dayung, perdal, setting pole, layar, paddleweel uga jet banyu.

Jinis prau[sunting | sunting sumber]

A sailboat (racing dinghy) and barge share the Mississippi River

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prau&oldid=832829"