Kayak

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Suku Inuit sedang berburu menggunakan kayak.

Kayak ya iku perahu cilik, biasane bagian buri lan ngarep katutup, mangka nyisaake bolongan seukuran awak serasan. Kayak dilengkapi karo dayung.

Kayak awale digawé saka kayu lan digunaake déning suku Ainu, Aleut lan Eskimo kanggo brburu. Saiki kayak digawé teka berbagai material disesuaiake kaliyan kegunaanne sing saya bervariasi.

Ing pira-pira laladan kayak uga dikenal kalian jeneng kano.

Ngeti Uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kayak&oldid=1017262"