Kayak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Suku Inuit sedang mbeburu menggunakan kayak.

Kayak ya iku perahu cilik, racaké pérangan buri lan ngarep katutup, mangka nyisaake bolongan seukuran awak serasan. Kayak dilengkapi karo dayung.

Kayak awale digawé saka kayu lan digunaake déning suku Ainu, Aleut lan Eskimo kanggo brburu. Saiki kayak digawé teka berbagai material disesuaiake kaliyan kegunaanne sing saya bervariasi.

Ing pira-pira laladan kayak uga dikenal kaliyan jeneng kano.

Ngeti Uga[besut | besut sumber]