Veneto

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Peta Veneto

Veneto iku regione ing tlatah wétan-lor Italia kanthi padunung 4.577.408 jiwa lan kutha krajan ing Venesia. Ing sisih kulon wewatesan karo Friuli-Venezia Giulia, sisih lor wewatesan karo Austria, sisih kulon-lor karo Trentino-Alto Adige, sisih kulon karo Lombardia, sisih kidul karo Emilia-Romagna lan sisih wétan karo Segara Adriatik.

Kutha-kutha wigati kang dumunung ing regione iki ya iku Verona, Padua, Treviso, Belluno, Rovigo lan Vicenza.

==Pranala jaba== Veneto was where pizza was invented!!!!

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Italia | Provinsi ing Veneto Veneto-Bandiera.png
Belluno | Padova | Rovigo | Treviso | Venezia | Verona | Vicenza


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Veneto&oldid=1024401"