Verona

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Comune Verona
A collage of the city of Verona
A collage of the city of Verona
Negara Flag of Itali Italia
Region {{{region}}}
Provinsi Verona (VR)
Walikutha Flavio Tosi
Area 20.663 km² (7,978 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 45°26′N, 10°59′E
Gentilic Veronesi
Kodhe Telepon 045
Kodhe Pos 37100
Frazioni Avesa, San Michele Extra, San Massimo all'Adige, Quinzano, Quinto di Valpasisirna, Poiano di Valpasisirna, Parona di Valpolicella, Montorio Veronese, Mizzole, Marchesino, Chievo, Cà di David e Moruri
Patron Saint Zeno of Verona
 - Day 12 April
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Verona in Italy
Website: www.comune.verona.it

Verona iku sawijining kutha lan kutha krajan Provinsi Verona, ing region Veneto, Italia sisih lor. Kutha lawas lan pusat kutha modern dumunung ing lengkungané Kali Adige cedhak Tlaga Garda. Amarga posisiné iku, tlatah iki kerep banjir nganti taun 1956, nalika Trowongan Mori-Torbole lagi diwangun, kang ngilèkaké 500 m3 banyu saka Kali Adige menyang Tlaga Garda kanggo nyegah anané banjir. Trowongan mau ngurangi risiko banjir saka sepisan saben 70 taun dadi sepisan saben 200 taun.

Tokoh saka Verona[besut | besut sumber]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Italia | Provinsi ing Veneto Veneto-Bandiera.png
Belluno | Padova | Rovigo | Treviso | Venezia | Verona | Vicenza
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Verona&oldid=1018750"