Piemonte

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Regione Piemonte ing Italia

Piemonte (basa Italia: Piemonte, basa Inggris: Piedmont) iku regione (laladan/wewengkon) ing kulon-lor Italia. Ambané 25.400 km2 lan populasi watara 4,3 yuta. Kutha krajané ana ing Torino.

Piemonte dikubengi déning barisan pagunungan Alpen. Region ini wewatesan karo Perancis, Swiss, lan regione Lombardia, Liguria lan Valle d'Aosta.

Piemonte jroning basa Italia tegesé sikil bukit.

Séjéné iku, Piemonte minangka salah siji laladan pengasil anggur paling akèh ing Italia.

Kutha-kutha gedhé ing Piemonte ya iku kutha krajan-kutha krajan propinsi (Alessandria, Asti, Biella, Cuneo, Novara, Vercelli, Verbania dan Torino), lan Moncalieri lan Rivoli.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Eropah | Italia | Piemonte
Alessandria | Asti | Biella | Cuneo | Novara | Torino | Verbano-Cusio-Ossola | Vercelli


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piemonte&oldid=1024047"