Trentino-Alto Adige

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Regione Autonoma Trentino-Alto Adige
Autonome Region Trentino-Südtirol
Region Autonòma Trentin-Sudtirol
Flag of Trentino-South Tyrol.svg
Ibukutha Trento
Presiden Lorenzo Dellai
(DL-Union)
Provinsi Bolzano-Bozen
Trento
Kotamadya 339
Wewengkon 13.607 km²
 - Urutan ke-11 (4,5 %)
Populasi (est. 2003)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


950.495
ke-16 (1,6 %)
70/km²
Trentino-Alto Adige-Mappa.png
Peta kang nuduhake lokasi Trentino-Alto Adige ing Italia

Trentino-Alto Adige iku laladan ing Italia lor. Kaloro kutha krajané ya iku Bolzano-Bozen lan Trento.

Saiki laladan iki (mardika wiwit 1948) kabagi jroning 2 propinsi: Bolzano-Bozen (ing sisih lor kanthi kutha krajané Bolzano) lan Trento (ing sisih kidul, kanthi Trento minangka kutha krajané). Bolzano-Bozen ménginaké luwih akèh otonomi, awit ing laladan iki manggon masyarakat penutur basa Jerman, basa kang utama ing Italia. Ing Propinsi Trento, padunungé nganggo basa Italia. Padunung laladan iki watara 950.495 (2001), jembar wewengkon 13.607 km persegi / 5.252 mil persegi lan kapadhetannya 70 jiwa per km persegi. Jumlah kotamadyané watara 339.

Bandiera della Regione Trentino-Alto Adige Italia | Provinsi ing regione Trentino-Alto Adige Bandiera della Regione Trentino-Alto Adige
Bolzano | Trento