Umbria

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Peta Umbria

Umbria iku sawjining "regione" pagunungan ing Italia tengah, dumunung ing lembah Kali Tiber. Region iki wewatesan karo Toscana ing kulon, Marche ing wétan lan Latium ing sisih kidul. Region iki jembaré 8.456 km² kanthi populasi 834.000 (sensus 2003).

Region iki dijenengaké saka suku Umbri, kang manggon ing wewengkon iki abad ka-6 SM. Basa kang dipigunakaké ya iku basa Umbria, sakulawrga karo basa Latin. Kutha krajan region iki ya iku Perugia. Region iki dibagi dadi loro propinsi, ya iku propinsi Perugia lan propinsi Terni.

Kutha wigati[besut | besut sumber]

Kutha kanthi padunung 20,000 utawa luwih:

Comune Populasi (2006 est.)
Perugia 161,390
Terni 109,569
Foligno 54,381
Città di Castello 39,492
Spoleto 38,563
Gubbio 32,532
Assisi 26,196
Orvieto 20,841
Bastia Umbra 20,760
Narni 20,212

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Bandiera della Regione Umbria Italia | Province della regione Umbria Bandiera della Regione Umbria
Perugia | Terni


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Umbria&oldid=1024425"