Provinsi Terni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Propinsi Terni
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Umbria
Ibukutha Terni
Area 2,122 km²
Populasi (2006) 184,325
Kapadhetan 104
Komunitas 33
Nomor Polisi TR
Kodhe Pos 05010-05018, 05020-05026, 05028-05032, 05034-05035, 05039, 05100
Kodhe Telepon 075, 0744, 0763
ISTAT 055
Presidhèn Andrea Cavicchioli
Terni posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Terni ing Italia

Propinsi Terni (Italian: Provincia di Terni) iku propinsi ing regione Umbria, Italia, arupa saprotelon saka jembar wewengkon lan cacahing padunung ing region Umbria. Kutha krajané ya iku kutha Terni. Propinsi iki didegaké taun 1927, minangka pamekaran propinsi ing Umbria. Kutha wigati liyané antara liya: Narni, Orvieto, lan Amelia.

Propinsi Terni jembaré 2,122 km², lan populasi 219,783 (2001). Ana 33 comune (Basa Italia: comuni) jroning propinsi iki.[1], déné komunitas wigati antara liya:

Commune Populasi
Terni 109,357
Orvieto 20,870
Narni 20,250
Amelia 11,658
Montecastrilli 4,905
Acquasparta 4,886
Stroncone 4,712
San Gemini 4,604
Castel Viscardo 3,083

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Upinet

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Propinsi Terni

Bandiera della Regione Umbria Italia | Province della regione Umbria Bandiera della Regione Umbria
Perugia | Terni



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Terni&oldid=1024847"