Latium

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Regione Lazio
Gambar:Lazio-Bandiera.png
Stemma dari Latium
Ibukutha Roma
Presiden Piero Marrazzo
Provinsi Frosinone
Latina
Rieti
Roma
Viterbo
Kotamadya 377
Wewengkon 17.208 km²
 - Urutan ke-9 (5,7 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


5.112.413
ke-3 (9,0 %)
297/km²
Regione Lazio 3.svg
Peta kang nuduhake lokasi Lazio ing Italia

Latium, ing jaman saiki disebut Lazio, iku regione ing Italia, ing saubengé kutha Roma ya iku asalé basa Latin.

Basa Latin jenengé uga dijupuk saka jeneng laladan ini.

Kutha krajan laladan iki ya iku Roma.

Lazio jaman saiki utamané misuwur klub bal-balanné; SS Lazio.

Geografi[besut | besut sumber]

Lazio dipérang jroning limang propinsi ya iku:

Latium Provinces.png

Kutha gedhé[besut | besut sumber]

Pos. Comune Prov. Padunung
1 Roma RM 2.706.428
2 Latina LT 114.226
3 Guidonia Montecelio RM 76.879
4 Aprilia LT 65.070
5 Fiumicino RM 61.722
6 Viterbo VT 60.647
7 Pomezia RM 52.723
8 Tivoli RM 51.880
9 Civitavecchia RM 51.360
10 Velletri RM 51.009
11 Anzio RM 48.675
12 Frosinone FR 48.127
13 Rieti RI 47.202
14 Terracina LT 42.961
15 Nettuno RM 42.456

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Latium&oldid=1102472"