Anzio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anzio-Stemma.png
Comune Anzio
Negara Flag of Itali Italia
Region Lazio
Provinsi Provinsi Roma
Walikutha Candido De Angelis (since May 2003)
Area 4.343 km² (1,677 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 41°26′N, 12°37′E
Gentilic Anziati
Kodhe Telepon 06
Kodhe Pos 00042
Frazioni Anzio Colonia, Marechiaro, Cincinnato, Falasche, Villa Claudia, Lavinio Stazione, Lavinio Mare, Padiglione, Lido dei Gigli, Lido dei Pini
Patron St. Anthony
Website: www.comune.anzio.roma.it
Pemandhangan Tor Caldara ing Anzio

Anzio iku sawijining kutha lan panggonan tetirah (resort) ing pasisir region Lazio ing Italia, watara 33 mil kidulé Roma. Kawentar bab pranatan ing pantèné, kutha iki minangka plabuhan mancing kang populèr kanggo para turis lan plabuhan kanggo ferri lan hydroplanes tumuju menyang Kapuloan Pontine ya iku pulo-pulo Ponza, Palmarola lan Ventotene. Kutha iki ngandhut sajarah wigati minangka papan pandharatan sekuthu jroning Perang Donya II. Anzio éntuk pahargyan Gendéra Biru marga kualitas pantèné.

Sajarah[besut | besut sumber]

Jaman Volsci[besut | besut sumber]

Diarani Antium ing jaman kuna, tlatah iki minangka kutha krajan kanggoné rakyat Volsci nganti tlatah iki direbut déning bangsa Romawi.

Jaman Romawi[besut | besut sumber]

Abad Pertengahan[besut | besut sumber]

Perang Donya II[besut | besut sumber]

Demografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing padunung

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anzio&oldid=1012983"