Fiumicino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Lazio

Fiumicino iku kutha ing Provinsi Roma, region Lazio, nagara Italia bagéan tengah, papan dumunungé airport Leonardo da Vinci kang nglayani kutha krajan nagara Roma. Jembar wewengkon 222 km2 lan cacahing padunung 61.722 jiwa, kanthi kapadhetan 278,03 jiwa/km2. Déné komunitas kang wewatesan ya iku: Anguillara Sabazia, Cerveteri, Ladispoli, lan Roma.

Fiumicino iku kutha pamancingan kang ramé ing pasisir Segara Tyrrhenian lan wis misuwur bab restoran-restoran panganan segarané. Kutha iki uga minangka laladan kanggo plesiran wong-wong Roma, utamané wektu mangsa panas.

Ana uga sawijining pasisir kang wedhiné ireng amarga ngandhut akèh zat wesi.

Jeneng kutha iki tegesé "kali cilik", nanging jeneng "Fiumicino" aja diklèrokaké karo Fiumicino, ya iku sawijining kali cilik cedhak Rimini.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo

Koordinat: 41°46′N, 12°14′E


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fiumicino&oldid=999540"