Fiumicino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lokasi Lazio

Fiumicino iku kutha ing Provinsi Roma, region Lazio, nagara Italia pérangan tengah, papan dumunungé airport Leonardo da Vinci kang nglayani kutha krajan nagara Roma. Jembar wewengkon 222 km2 lan cacahing padunung 61.722 jiwa, kanthi kapadhetan 278,03 jiwa/km2. Déné komunitas kang wewatesan ya iku: Anguillara Sabazia, Cerveteri, Ladispoli, lan Roma.

Fiumicino iku kutha pamancingan kang ramé ing pasisir Segara Tyrrhenian lan wis misuwur bab restoran-restoran panganan segarané. Kutha iki uga minangka laladan kanggo plesiran wong-wong Roma, mligi wektu mangsa panas.

Ana uga siji pasisir kang wedhiné ireng amarga ngandhut akèh zat wesi.

Jeneng kutha iki tegesé "kali cilik", nanging jeneng "Fiumicino" aja diklèrokaké karo Fiumicino, ya iku siji kali cilik cedhak Rimini.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo

Koordinat: 41°46′N 12°14′E / 41.767°N 12.233°E / 41.767; 12.233