Castel Gandolfo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox Italin comune

Castel GandolfoLatin: Castrum Gandulphi, iku salah siji kutha cilik ing Italia cedhak kutha Lazio kang ana ing sisih kidul wetané tlaga ALbano, kurang luwih adohé 0 kilomèter saka Roma, ing pagunungan Alban.[1][2] Kutha iki misuwur amarga dadi omahé Sri Paus ing Castel Gandolfo nalika wayah mangsa panas.[2]

Omahé Sri Paus (Residenza Papale ing basa Italia) ing mangsa panas dibangun abad ka-17 kang dirancang déning Carlo Maderno kanggo Paus Urbanus VIII.[1] Pura Sri Paus, lan Villa Barberini kang sesisih dibangun minangka tambahan ing komplèks iki déning Paus Pius XI, dhèwèké bisa ngrasakaké kepénaké hak èkstra-téritorial wiwit ana prajanjian karo pamaréntah Italia taun 1929. Lapangan cilik ing ngarepé Castel Gandolfo dijenengi Piazza della Libertà nalika wiwitané jaman dadi sijiné Italia wiwit taun 1870. Pura Sri Paus diumbaraké, ora digunakaké wiwit taun 1870 nganti taun 1929.[1] Paus Pius XII (1958) lan Paus Paulus VI (1978) kapundhut ing Castel Gandolfo.[1]

Amarga yasan iki asring digunakaké, ing Castel Gandolfo akèh mantèl kapausan.[2] Prasasti Paus Clement XI (1712) lan Paus Clement XIV (1773), prasasti loro iku dadi salah siji kang gawé senengé para wisatawan menyang kutha iki.[2]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]