Castel Gandolfo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Castel Gandolfo
Komune
Città ing Castel Gandolfo
Castel Gandolfo lan Tlaga Albano.
Castel Gandolfo lan Tlaga Albano.
Castel Gandolfo is located in Italy
Castel Gandolfo
Castel Gandolfo
Lokasi Castel Gandolfo di Italia
Coordinates: Cithakan:Country abbreviation 41°44′N 12°39′E / 41.733°N 12.650°E / 41.733; 12.650
Negara Flag of Italia Italia
Wilayah Lazio
Provinsi Roma
Frazioni Mole ing Castel Gandolfo, Pavona
Government
 • Mayor Maurizio Colacchi (wiwit Mei 2002)
Area
 • Total 14 km2 (5 sq mi)
Elevation 426 m (1,398 ft)
Population (2008)
 • Total 8.834
 • Density Cithakan:Hid630/km2 (Cithakan:Hid1,600/sq mi)
Demonym(s) Castellani
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 00040
Kode telepon 06
Santo Pelindung St. Sebastian
-Hari 20 Januari
Website Sana jaringan resmi Castel Gandolfo

Castel Gandolfobasa Latin: Castrum Gandulphi, iku salah siji kutha cilik ing Italia cedhak kutha Lazio kang ana ing sisih kidul wetané tlaga ALbano, kurang luwih adohé 0 kilometer saka Roma, ing pegunungan Alban.[1][2] Kutha iki misuwur amarga dadi omahé Sri Paus ing Castel Gandolfo nalika wayah mangsa panas.[2]

Omahé Sri Paus (Residenza Papale ing basa Italia) ing mangsa panas dibangun abad ka-17 kang dirancang déning Carlo Maderno kanggo Paus Urbanus VIII.[1] Istana Sri Paus, lan Villa Barberini kang sesisih dibangun minangka tambahan ing komplèks iki déning Paus Pius XI, dhèwèké isa ngrasakaké kepénaké hak èkstra-téritorial wiwit ana prajanjian karo pamaréntah Italia taun 1929. Lapangan cilik ing ngarepé Castel Gandolfo dijenengi Piazza della Libertà nalika wiwitané jaman dadi sijiné Italia wiwit taun 1870. Istana Sri Paus diumbaraké, ora digunakaké wiwit taun 1870 nganti taun 1929.[1] Paus Pius XII (1958) lan Paus Paulus VI (1978) kapundhut ing Castel Gandolfo.[1]

Amarga bangunan iki asring digunakaké, ing Castel Gandolfo akèh mantèl kapausan.[2] Prasasti Paus Clement XI (1712) lan Paus Clement XIV (1773), prasasti loro iku dadi salah siji kang gawé senengé para wisatawan menyang kutha iki.[2]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Castel_Gandolfo&oldid=928515"