Mangsa panas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Mangsa panas iku mangsa ing nagara mawa hawa sedheng. Gumantung panggonan siji nagara, mangsa panas bisa dumadi ing wektu sing béda-béda.

Ing wilahan lor bumi, mangsa panas diwiwiti watara tanggal 21 Juni nganti 23 September, sauntara ing wilahan kidul bumi mangsa panas diwiwiti watara tanggal 21 Dhésèmber tekan 21 Maret.

Ing akèh nagara, mangsa panas iku mangsa préinan sekolah. Ing mangsa iki wong-wong seneng lunga menyang pasisir kanggo pepanas. Saliyané iku, ing mangsa panas woh-wohan lan tetuwuhan lumrahé lagi tuwuh ngrembaka.

Pirsani uga[besut | besut sumber]