Mangsa semi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Mangsa semi iku siji saka patang mangsa ing laladan nontropis, peralihan saka mangsa adhem menyang mangsa panas.

Ing wilahan lor bumi, mangsa semi diwiwiti udakara tanggal 21 Maret tekan 21 Juni, sauntara ing wilahan kidul bumi mangsa semi diwiwiti udakara tanggal 23 September tékan 21 Dhésèmber.

Mangsa semi ditengeri saka salju kang wiwit lèlèh, tetuwuhan kang lekas semi lan kéwan kang padha tangi sawisé hibernasi sajroning mangsa adhem.

Pirsani uga[besut | besut sumber]