Hima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Salju)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hima kang tumèmplèk ana ing wit

Hima[1] (Ind: salju) ya iku banyu udan kang tiba saka mega lan wis njendhel dadi padhet déning hawa kang adhem. Hima iku dumadi saka unsur-unsur kukusing banyu kang wis njendhel dadi ès ing hawa lan tiba ing bumi minangka kristal-kristal ès. Hima iku hawa awake ing kitaran 0°C. Hima iku ana ing hawa gedhé (Ind: iklim) sedhengan lan adhem. Pratèl isi hima ya iku 70% ès lan 30% uyah.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Poerwadarminta, W. J. S. (1943). Kawi - Jarwa. Djakarta: Balé Poestaka. p. 18.