Mangsa adhem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Mangsa adhem

Mangsa adhem utawa mangsa atis utawa mangsa salju (Basa Inggris: Winter, Basa Jawa Krama: Mangsa asrep) iku wektu paling adhem ing bumi. Arupa salah siji saka 4 mangsa ing nagara-nagara sing mawa iklim subtropis lan sedheng.

Ing wilahan lor bumi, mangsa atis diwiwiti watara tanggal 21 Dhésèmber nganti 21 Maret, sauntara ing wilahan kidul bumi mangsa atis diwiwiti watara tanggal 21 Juni tekan 23 September.

Pirsani uga[besut | besut sumber]