Mangsa adhem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mangsa adhem

Mangsa adhem utawa mangsa atis utawa mangsa salju (Basa Inggris: Winter, Basa Jawa Krama: Mangsa asrep) iku wektu paling adhem ing bumi. Arupa salah siji saka 4 mangsa ing nagara-nagara sing mawa iklim subtropis lan sedheng.

Ing wilahan lor bumi, mangsa atis diwiwiti watara tanggal 21 Desember nganti 21 Maret, sauntara ing wilahan kidul bumi mangsa atis diwiwiti watara tanggal 21 Juni tekan 23 September.

Pirsani uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mangsa_adhem&oldid=1083398"