Omah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Omah ing Inggris
Omah gaya minimalis ing Jakarta

Omah iku pangonan sing digawé wong kanggo dedunung utawa netep. Ing sajeroning omah, wong utawa kulawarga mau bisa lèrèn lan nyimpen deduwéné. Ing jaman modhèren saiki, isi omah iku warna-warna, ana piranti kanggo nyiapaké pangan lan kanggo reresik awak kaya déné papan adus lan jamban.

Omah awujud ruangan sing diwatesi témbok lan payon, racaké duwé dalan mlebu/metu arupa lawang, bisa uga mawa jendela kanggo pepadhang lan mlebu metuné hawa. Dhasaré omah bisa awujud lemah, ubin, babut, keramik, utawa bahan liyané. Omah modhern racaké pepak duwé unsur-unsur iki, lan ruangan ing sajeroné kapérang-bagi dadi kamar-kamar sing carane nganggo dhéwé-dhéwé, kaya ta kamar turu, pakiwan utawa kakus, ruang mangan, ruang kulawarga, ruang tamu, garasi, gudhang, téras, lan pekarangan.

Sajeroning kagiyatan sadina-dina, wong racaké ana ing sajabané omah saperlu nyambutgawé, mlebu sekolah, utawa ngayahi aktivitas liya, ananging paling sethithik omah duwé fungsi minangka papan kanggo turu kulawarga.

Uga delengen[besut | besut sumber]