Lawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lawang

Lawang utawa Kori ya iku salah sijiné piranti omah kang bisa dibukak.[1] lawang lumrahé nemplek ing tembok lan gebyok.[1] Gunané kanggo nggampangaké sirkulasi udara ing sajrone panggonan-panggonan ing sanjeroné omah.[1] Saliyané tinemu ing wewangunan-wewangunan kaya ta omah, lawang uga tinemu ing mobil, lemari lan piranti liyané.[1] Lawang lumrahé digawé saka kayu.[1] Kayu kang dianggo nggawé lawang lumrahé kayu jati, randhu, mahoni, lan liya-liyané.[2] Saliyané iku ana uga lawang kang digawé saka bahan aluminium, wesi, lan plastik PVC.[1] Lawang ana kang modhélé sak pérangan ananging ana uga lawang kang duwé pérangan loro ya iku pérangan kang ngisor lan pérangan kang ndhuwur, leloroné uga kena dibuka.[1] Lawang kang kaya ngene iki diarani lawang monyet.[1]

Lawang ana kang gunané kanggo penghubung antarané salah sijiné ruangan karo pérangan sanjabané ruangan, saliyané iku lawang uga kenan kanggo penghubung ruangan siji lan sijiné kang ana ing njero wewangunan.[2] Kuwat orané lawang gumantung karo bahan kang digunanakake kanggo nggawé lawang, kalebu kusen apadene daun pintu.[2] Lawang kang ora kuwat lan gampang dibobol biyasane bisa nyebabaké kajahatan.[2] Lawang uga diwenei kunci, gembok apadene engsel kanggo ngunci.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

www.tokojati.com Toko Mebel Jati Jepara Berkualitas[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h artikata.com(dipunundhuh tanggal 13 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e jatijepara.com(dipunundhuh tanggal 13 Agustus 2011)