Gembok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gembok lan kunciné.

Gembok utawa kontholan iku piranti pangunci mawa tlikung (shackle) kang bisa dipasangaké ing bukakan kaya ranté lan bisa digawa menyang ngendi-endi. Gembok iku piranti kanggo ngéndhani utawa ngreksa saka maling, pangrusak, sabotase, lan panglebu tanpa idin.