Gembok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Gembok utawa kontholan iku piranti kunci sing bisa digawa menyang ngendi-endi. Gembok iku dienggo minangka piranti kanggo nyegah utawa ngreksa marang maling, vandalisme, sabotase, nganggo tanpa idin, lan uga kakerasan. Gembok dirancang kanggo nyegah panglebonan tanpa idin.

Sajarah[besut | besut sumber]

Gembok wis ana ing Tiongkok jaman mbiyèn. Ing Éropah, gembok wis dienggo bangsa Saxon ing Inggris.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gembok&oldid=1029295"