Pangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Janganan.

Pangan utawa panganan iku bahan, lumrahé asal saka sato kéwan lan tetuwuhan utawa woh-wohan, kang dipangan déning makluk urip kanggo mènèhi tenaga lan nutrisi. Cuwèran kanggo maksud iki kerep diarani ombènan, nanging tembung 'panganan' bisa uga dianggo. Istilah iki kadhangkala dianggo kiasan, kaya "panganan kanggo pamikiran". Kacukupan pangan bisa diukur saka status gizi kanthi antropometri

Panganan siyang dibutuhaké manungsa lumrahé digawé liwat asil tetanèn utawa kebun kang nyakup sumber kéwan lan tuwuhan. Sawenèh wong nulak mangan panganan saka kéwan kaya, daging, endhog lan sakpiturutipun. Wong kang ora gelem mangan panganan saka daging lan sajinisé diarani vegetarian ya iku wong kang mung mangan janganan minangka panganan pokok.

Panganan kang biyasa dikonsumsi déning Manungsa
Sumber tuwuhanSumber kéwan

Pranala njaba[besut | besut sumber]