Pangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Janganan.

Pangan utawa panganan iku bahan, biasané asal saka sato kéwan lan tetanduran utawa woh-wohan, sing dipangan déning makhluk urip kanggo mènèhi tenaga lan nutrisi. Cuwèran kanggo maksud iki kerep diarani ombènan, ananging tembung 'panganan' bisa uga dianggo. Istilah iki kadhangkala dianggo kiasan, kaya "panganan kanggo pamikiran". Kacukupan pangan bisa diukur saka status gizi sacara antropometri

Panganan siang dibutuhaké manungsa biasané digawé liwat asil tetanèn utawa kebun sing nyakup sumber kéwan lan tanduran. Sawenèh wong nulak mangan panganan saka kéwan kaya, daging, endhog lan sakpiturutipun. Wong sing ora gelem mangan panganan saka daging lan sajinisé diarani vegetarian ya iku wong sing mung mangan janganan minangka panganan pokok.

Panganan sing biasa dikonsumsi déning Manungsa
Sumber tanduran Sumber kéwan

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Pangan ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pangan&oldid=1025825"