Pangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Janganan.

Pangan utawa panganan iku bahan, lumrahé asal saka sato kéwan lan tetanduran utawa woh-wohan, sing dipangan déning makluk urip kanggo mènèhi tenaga lan nutrisi. Cuwèran kanggo maksud iki kerep diarani ombènan, ananging tembung 'panganan' bisa uga dianggo. Istilah iki kadhangkala dianggo kiasan, kaya "panganan kanggo pamikiran". Kacukupan pangan bisa diukur saka status gizi kanthi antropometri

Panganan siyang dibutuhaké manungsa lumrahé digawé liwat asil tetanèn utawa kebun sing nyakup sumber kéwan lan tanduran. Sawenèh wong nulak mangan panganan saka kéwan kaya, daging, endhog lan sakpiturutipun. Wong sing ora gelem mangan panganan saka daging lan sajinisé diarani vegetarian ya iku wong sing mung mangan janganan minangka panganan pokok.

Panganan sing biyasa dikonsumsi déning Manungsa
Sumber tanduran Sumber kéwan

Pranala njaba[besut | besut sumber]