Pakiwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tipikal kamar mandi di Amérika Sarékat

Pakiwan utawa padusan (Basa Indonésia: Kamar mandi) iku ruwangan kanggo adus lan reresik awak. Kadhangkala pakiwan uga dipasangi wastafel (piranti ngumbah tangan) lan uga kakus.

Jinis-jinis pakiwan[besut | besut sumber]

Lumrahé pakiwan bisa dibédakaké dadi rong jinis, ya iku "teles" lan "garing".

Pakiwan teles biyasané duwé wadhah utawa bak banyu. Saka bak iki wong sing adus bisa nyidhuk banyu nganggo beruk banjur disiramaké menyang awaké. Pakiwan jinis iki sing umum dipigunakaké ing Indonésia. Bab iki mligi amarga ilèné banyu ora ajeg saéngga perlu wadhah kanggo nampung banyu.

Pakiwan garing biyasané nyadiakaké papan mligi kanggo adus. Cara adusé uga béda, ya iku nganggo pancuran (basa Inggris: "shower") utawa nganggo rendheman ing bak adus.