Beruk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Beruk

Beruk ya iku piranti kanggo nyupuk banyu utawa beras kang ana ing tlatah Jawa. Beruk kagawé saka batok klapa kang wutuh lan dikrowoki utawa dibolongi ndhuwuré lan ana danganané kang racaké danganané saka kayu. Mumpangataké beruk liyané ana ing tlatah Jawa bisa uga dianggo piranti kanggo upaca kawinan ing babagn siraman semana uga beruk uga bisa dimumpangataké kanggo dolanan jalangkung.