Beruk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Beruk

Beruk ya iku piranti kanggo njupuk banyu utawa beras kang ana ing tlatah Jawa. Beruk kagawé saka bathok klapa kang wutuh lan dikrowoki utawa dibolongi ndhuwuré lan ana danganané kang racaké danganané saka kayu. Mumpangataké beruk liyané ana ing tlatah Jawa bisa uga dianggo piranti kanggo upaca kawinan ing babagn siraman semana uga beruk uga bisa dimumpangataké kanggo dolanan jalangkung.