Garpu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Garpu

Garpu (Basa Portugis: Garfo) utawa porok iku piranti kanggo mangan.[1] Garpu uga duwé pérangan kang mèmper karo untu.[1] Biyasané garpu duwé pérangan kang mèmper untu kang cacahé 4 nganti 5, ananging ana uga garpu kang nduwéni pérangan kang cacahé mung 2.[1] Pérangan kang mèmper untu iki duwé mupangat kanggo nggampangaké njupuk panganan[1] Pérangan iki gunané kanggo nyunduk panganan. Garpu biyasané digawé saka logam utawa waja anti karat.[1] Saliyané digawé saka logam, garpu uga ana kang digawé saka plastik lan kayu.[1]

Garpu biyasané dianggo sepasang karo séndok.[1] Panganan kang mbutuhaké garpu ya iku ing antarané mi godhog, mi gorèng, bakso, soto lan liya-liyané. Garpu akèh modhèlé.[1] Jinis garpu iki miturut gunané.[1]

Jinis garpu[besut | besut sumber]

Jinis garpu miturut ukuran lan gunané ya iku:[2]

Garpu iki minangka njupuk daging kang diiris cilik-cilik.[2] Garpu daging bentuké kaya garpu biyasa ananging pérangan kang kaya untu bentuké rada gedhé lan rada melengkung menjaba.[2]

Garpu iki minangka mangan puding utawa bolu.[2] Garpu iki mirunggan digawé kanggo mangan makanan penutup.[2] Garpu iki duwé garis kang kaya untu cacahé 3.[2] Garpu iki ukurané luwih cilik tinimbang garpu liyané.[2]

Garpu kang digawé mirunggan kanggo mangan salad.[2]

Garpu pie ya iku garpu kang digawé kanggo mangan pie.[2] Garpu iki bentuké mirib garpu kang kanggo mangan bolu utawa cake.[2]</ref>

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 25 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r news.carjunky.com(dipunundhuh tanggal 25 Juni 2011)