Alu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Alu utawa antan iku piranti pendhamping lesung sajeroning prosès pamisahan sekam saka beras. Lumrahé alu digawé saka bahan kayu. Wangun alu bunder dawa kaya tabung kanthi dhiamèter watara 7 cm (gumantung gedhéné lesung). Alu kanggo piranti ndheplok pari lan gabah, saéngga beras kapisah saka sekam kanthi mékanik.

Ana jinis alu sing wujudé luwih cilik lan luwih cendhak, racaké minangka pasangan saka lumpang.

Uga delengen[besut | besut sumber]