Wajan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Wajan

Wajan ya iku piranti kang dhuwèni mumpanggat kanggo masak utawa nggorèng panganan lan sakpanunggalipun. Wajan kang dhuwèni kagunan kanggo piranti masak kagawé saka wesi lan waja kang biasané ana ing ndhuwur pawon, angklo lan kompor.Wajan kang wujudé bunder lan cekung iki biasa dianggo masak panganan/masakan kang diolah. Wajan kang kagawé saka wesi lan waja luwih becik panas ing ndhuwur geni kang diwènèhi lenga klentik.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wajan asal usulé saka kata waja kang artiné wesi kang tua. Mumpanggaté wajan akèh ditemukake ana ing tlatah jawa lan sakubengé serta tlatah donya. Ing basa melayu wajan misuwur karan jeneng kuali. Semana uga kuali ana ing tlatah jawa luwih misuwur karan panci utawa piranti wadah kang digawé saka lemah.

Wajan kasebut uga "panggorèngan". Ing sakjroning basa Inggris lan ing Donya Kulon misuwur karan jeneng wok kang asalé saka basa Mandarin.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wajan&oldid=966146"