Nggorèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Latkes lagi digoreng

Goreng yaiku salah sawijining proses masak panganan ing minyak utawa lemak liyane. [a] [1] Padha sauteing, panganan pan-goreng sing umume nguripake liwat sepisan utawa kaping pindho sak masak, nggunakake tongs utawa spatula, nalika panganan sauteed sing masak dening "tossing ing telusur". [2] Macem-macem panganan bisa digoreng.

Rujukan[besut | besut sumber]


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana

  1. editor, Prosper Montagné ; American; Escoffier, Charlotte Turgeon ; pref. by Robert J. Courtine ; original preface by Auguste; Hunter, Philéas Gilbert ; text translated from the French by Marion (1977). The New Larousse Gastronomique : The Encyclopedia of Food, Wine & Cookery. New York: Crown Publishers. pp. 299, 307. ISBN 0-517-53137-2.CS1 maint: extra text: authors list (link)
  2. Peterson, James (April 2003). Essentials of Cooking. Artisan Books. ISBN 978-1-57965-236-4.