Olah-olah

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sawijining koki pinuju olah-olah.

Olah-olah utawa masak iku kagiatan nyiapaké panganan kanthi cara manasaké bahan panganan supaya bahan panganan kasebut mateng lan énak dipangan. Ana sawetara cara olah-olah, ing antarané:

  1. Digorèng, ya iku ngolah panganan kanthi cara nglebokaké bahan panganan jroning lenga sing panas.
  2. Digodhog, ya iku ngolah bahan panganan kanthi cara ngrendhem bahan ing sajroning banyu sing panas lan akèh.
  3. Dikukus, ya iku ngolah panganan nganggo uwab panas, nganggo piranti kayadéné kukusan, dandang, panci lan sapanunggalané.
  4. Ditumis, ya iku ngolah nganggo lenga gorèng sethithik lan ditambah cuwèran supaya ana duduhé sethithik.
  5. Dibakar, utawa dipaggang, ya iku masak sacara langsung ing sdhuwuring geni.
  6. Dioven, ya iku masak nganggo piranti oven utawa microwave.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Resep MasakanCithakan:Manungsa-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Olah-olah&oldid=969283"