Olah-olah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sawijining koki pinuju olah-olah.

Olah-olah utawa masak iku kagiyatan nyiapaké panganan kanthi cara manasaké bahan panganan supaya bahan panganan mau mateng lan énak dipangan. Ana sawetara cara olah-olah, ing antarané:

  1. Digorèng, ya iku ngolah panganan kanthi cara nglebokaké bahan panganan sajeroning lenga sing panas.
  2. Digodhog, ya iku ngolah bahan panganan kanthi cara ngrendhem bahan ing sajeroning banyu sing panas lan akèh.
  3. Dikukus, ya iku ngolah panganan nganggo uwab panas, nganggo piranti kaya déné kukusan, dandang, panci lan sapanunggalané.
  4. Ditumis, ya iku ngolah nganggo lenga gorèng sethithik lan ditambah cuwèran supaya ana duduhé sethithik.
  5. Dibakar, utawa dipaggang, ya iku masak kanthi langsung ing sdhuwuring geni.
  6. Dioven, ya iku masak nganggo piranti oven utawa microwave.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Resep Masakan


Cithakan:Manungsa-stub