Dandang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
dandang-langseng

Dandang utawi langseng inggih punika salah satunggaling piranti masak ingkang kalebet tradhisional wonten ing Indonésia. Dandang utawi langseng punika kathah kapanggih wonten kampung-kampung ingkang anggènipun masak taksih ngginakaken tungku utawi pawon. Bahan kanggé damel piranti masak punika inggih campuran antawisipun tembaga kaliyan kuningan. Awit saking campuran punika karakter barang boten nempel magnèt, gadhah bobot, gadhah warni abang radi coklat [1].

Dandang utawi langseng punika wujudipun kados panci ageng nanging wujudipun cekung boten kados tabung . Piranti punika saged kaginanaken kanggé nggodog toya, saha saged kanggé masak utawi adang sega.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1], Langseng-Indonésia (dipunakses tanggal 10 Oktober 2012)